Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .literatúra

Treba vidieť tancovať Táňu Pauhofovú; Treba monitorovať alkohol v pote; Treba si vybrať Východná alebo Levočská púť; Treba hľadať zmysel dedičstva Karola Veľkého; Treba sa pozerať v telke: Neorealizmus po nemecky;

TREBA VIDIEŤ
tancovať Táňu Pauhofovú

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s herečkou Táňou Pauhofovou rozprávali aj o jej najnovšej postave v inscenácii SND Sisi (Útek Alžbety Rakúskej). V úvode predstavenia totiž Sisi intenzívne cvičí a tancuje, podľa nás dobre. Táňa má však iný názor: „Vôbec neviem tancovať, zakaždým bojujem s hanbou. Mám za sebou minulosť bojového športu, karate. Bol to pohyb, na ktorom som vyrastala a zušľachťovala telo, nikdy to nebolo jemné, dôraz sa kládol na výbušnosť a kondičku.“ Predstavenie môžete v tejto sezóne vidieť poslednýkrát v utorok, v čase uzávierky bolo ešte pár lístkov v predaji. Najbližšie až 17. septembra.

TREBA MONITOROVAŤ
alkohol v pote

Nielen cez dychovú skúšku môžeme zistiť, či sme to neprehnali s alkoholom. Náramok The Bactrack Skyn využíva elektrochemický senzor, ktorý sleduje etanolové molekuly vyrážajúce v pote cez pokožku na povrch tela. Následne prepočíta obsah alkoholu v krvi. Výsledok môže posielať do mobilu nositeľa, prípadne jeho rodiča, príbuzného či lekára, ktorého upozorní, ak hladina prekročí 0,4 promile.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite