Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Len láska sa počíta

.christoph Schönborn .časopis .osobnosti

V meste bola istá žena, hriešnica. Keď sa dozvedela, že je Ježiš hosťom vo farizejovom dome, priniesla alabastrovú nádobu s voňavým olejom, s plačom pristúpila zozadu k jeho nohám, začala mu slzami máčať nohy a utierala mu ich svojimi vlasmi, bozkávala mu ich a natierala voňavým olejom.

Pretože veľa milovala, veľa sa jej odpustilo. Láska a odpúšťanie: To je veľká téma tohto prekrásneho evanjelia. Bez lásky je všetko prázdne a bezobsažné. Prečo máme toľko obáv z lásky?

Dve osoby stoja spolu s Ježišom v stredobode tohto evanjelia: poriadny a zbožný muž a žena, považovaná za neslušnú hriešnicu. Kým ona o svoju česť prišla, on je vážený a uznávaný človek. Ona žije s bremenom opovrhnutia, on sa teší dobrej povesti. V týchto protikladoch dvoch úplne odlišných životných situácií sa napokon hriešnica zaskvie ako tá väčšia. Farizej musí spoznať, že ona má v sebe viac lásky než on.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite