Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA PRESKÚMAŤ; TREBA CTIŤ; TREBA NOCOVAŤ; TREBA LIETAŤ; TREBA SA POZERAŤ V TELKE;

TREBA PRESKÚMAŤ
európske príbehy dizajnu

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí kunsthistorička Ľubica Hustá spomenula aj medzinárodný kurátorský projekt, do ktorého bola zapojená ako kurátorka a ktorého výstupom je aj kniha European Design Stories. Vysvetľuje: „Bol to dvojročný výskumný projekt, na ktorom som spolupracovala s českými partnermi z design SUPERMARKET a ľuďmi okolo. Kniha je aj formálne netradičná, je to záznam roadtripu a zároveň súčasného myslenia o dizajne, nie striktne dizajnová, objavujú sa tam rozhovory a fotografie z iných žánrov. Vyjde to v angličtine, teším sa, že to bude mať medzinárodný zásah.“ Kniha je veľkorysá, veľká a inšpiratívna, svoju slovenskú premiéru mala na Bratislava Design Weeku. Viac na www.europeandesignstories.com.

TREBA CTIŤ
tradície pod holým nebom

Medard-Nemedard, hoci to s predpoveďami počasia na tento týždeň a víkend vyzerá všelijako, sezóna folklórnych festivalov pod holým nebom v prírodných amfiteátroch sa začne, aj keby fúriky padali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite