Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

WORKSHOP DIZAJN NA KOLESÁCH
PONDELOK - NEDEĽA 22. - 28. SEPTEMBER
Tretí ročník projektu-workshopu študentov Katedry vizuálnej komunikácie VŠVU, ktorí sa rozhodli riešiť neblahú situáciu v grafickom dizajne na Slovensku svojsky - za stravu a ubytovanie ponúkajú jeden týždeň v roku svoje služby vybraným neziskovým organizáciám a samosprávam menších obcí. Tentoraz to bude v Banskej Štiavnici a na Spiši.


HUDBA VENI TWENTY YEARS AFTER
UTOROK - ŠTVRTOK 23. - 25. SEPTEMBER
Súbor súčasnej vážnej hudby Veni Ensemble pokračuje v oslavách dvadsiateho výročia svojho vzniku koncertmi v Nitre, Žiline a Dolnom Kubíne. V utorok v Nitrianskej galérii, v stredu na žilinskej Stanici-Záriečí a vo štvrtok v priestoroch ZUŠ v Dolnom Kubíne zaznejú diela Martina Burlasa, Daniela Mateja a slávne In C od Terryho Rileyho.
 

VÝSTAVA SPOMIENKA NA AUGUST ´68
UTOROK - NEDEĽA 23. - 25. SEPTEMBER
Na výstave Ako sme žili? Slovensko v 20. storočí v SNM v Bratislave možno okrem stálej a dlhodobej časti vidieť rôzne krátkodobé sprievodné podujatia. Jedným z nich je aj výstava o auguste 1968,  na ktorej môžete uvidieť staré i nové dokumenty Slovenského národného archívu vo forme listín, plagátov, fotografií či filmov.

HUDBA LEONARD COHEN
STREDA, ŠTVRTOK, SOBOTA 24., 25., 27. SEPTEMBER
Legendárny básnik, skladateľ a spevák Leonard Cohen určite patrí k najvplyvnejším postavám svetovej pop-music v 20. storočí. Na pódiá sa vrátil po pätnásťročnej pauze a všetci recenzenti sú z jeho dvaapolhodinovej šou nadšení. V európskej časti turné sa okrem iného zastaví v stredu a vo štvrtok vo Viedni a v sobotu v Prahe.


VÝSTAVA ALL INCLUSIVE
ŠTVRTOK 25. SEPTEMBER
V liptovskomikulášskom Dome fotografie si môžete vo štvrtok vypočuť seminár o súčasnej španielskej fotografii, ktorý bude pokračovať vernisážou výstavy a uvedením nového katalógu Domu fotografie. Na seminári a vernisáži sa zúčastnia aj niektorí autori fotografií, napríklad Marta Soul, David Jimenez, José Guerrero a Iňaki Domingo.


HUDBA SANYLAND
PIATOK 26. SEPTEMBER
Mesiac od vydania albumu skupiny Sanyland sa koná v bratislavskom Kafe Scherz na Palisádach jeho oficiálne uvedenie do života. Album s názvom Trochu korenia popráši mletou čili paprikou Marián Jaslovský a hrať bude kmeňová zostava - Sany, Andrej Hruška, Ajdži Sabo, Maťko Zajko, Habbiel, Ivan Polák a zopár hostí navyše.


HUDBA HLAVA PLNÁ DŽEZU
ŠTVRTOK - NEDEĽA 25. - 28. SEPTEMBER
Bratislavská reštaurácia Hlava XXII sa stáva centrom džezového života v hlavnom meste Slovenska. Skoro každý deň sa tu konajú zaujímavé koncerty - vo štvrtok tu bude hrať basista Jan Jankeje, v piatok skupina Porque Tango, v sobotu česká speváčka Elena Suchánková so skupinou a v nedeľu je na programe Jam Session so skupinou The Trio.


BALET BALET GALA 08
PIATOK  26. SEPTEMBER
V piatok sa bude v Sále opery a baletu v novej budove SND konať benefičné predstavenie svetových baletných umelcov venované na podporu Národného onkologického centra. Okrem domáceho baletného súboru zatancujú pre dobrú vec aj poprední baletní umelci a sólisti z Prahy, Viedne, Amsterdamu, Petrohradu a ďalších európskych miest.


FESTIVAL DIVADELNÁ NITRA
PIATOK - STREDA 26. SEPTEMBER - 1.OKTÓBER
Už po sedemnástykrát sa bude v Nitre konať medzinárodný divadelný festival, ktorý okrem úspešných inscenácií slovenských divadiel prináša množstvo zaujímavých inscenácií z celej Európy (Česko, Poľsko, Maďarsko, Rusko, Holandsko, Taliansko, Nemecko, Chorvátsko). Neodmysliteľnou súčasťou festivalu je udeľovanie prestížnej ceny Dosky.


HUDBA KOHELET
NEDEĽA 28. SEPTEMBER
Bonusom k medzinárodnému festivalu Konvergencie je premiéra vokálno-inštrumentálneho diela brazílskeho skladateľa Jorgeho Bossa pre miešaný zbor, dva sólové hlasy, recitárora, husle a violončelo na biblické texty knihy Kazateľ. Na violončele hrá autor, na husliach Dora Schwarzberg, zaspieva spevácky zbor Chorus Alea pod vedením Branislava Kostku.


KINO TROPICKÁ BÚRKA
Najnovší film Bena Stillera, na ktorom pracoval ako herec, režisér, scenárista a producent, si robí posmech nielen z Hollywoodu, bojových filmov o Vietname, ale údajne i z černochov a invalidov. Či to zaberie aj na Slovensku, ukáže jediná premiéra tohto týždňa.
Tropic Thunder (USA, 2008)
Réžia: Ben Stiller. Hrajú: Ben Stiller, Jack Black, Nick Nolte, Robert Downey Jr.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite