Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pražská Krymská

.denisa Gdovinová .časopis .lifestyle

Je to ako celý festival Pohoda na jednej dlhej ulici. Prídete predpoludním, tlačíte sa medzi mamičkami a kočíkmi. Prídete podvečer a je to ešte horšie. Pri každom zapadnutom repráku stojí dosť ľudí na to, aby úplne zablokovali ulicu. 

A v jej prázdnejších častiach pobehuje bláznivý mladík, na chrbte má reprák, z ktorého hrá Amy Winehouse a berie okoloidúce dievčatá do tanca. Jednodňový festival Korso Krymská sa tento rok odohral štvrtýkrát a ukazuje, ako postupne čoraz viac Pražanov prepadá ošiaľu tejto na prvý pohľad nevábnej ulice.

Krymská bola pred pár rokmi strašidelné miesto, postrach mestskej časti Vršovice. Herne, nočné bary a „zastavárny“ dodali ulici kriminálnu povesť. Slušní ľudia sa jej vyhýbali a nájmy klesali. V roku 2010 tu zavrelo svoju pobočku vychytené pražské kníhkupectvo a kaviareň Shakespeare and Sons a presunuli sa viac do centra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite