Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák . .časopis .osobnosti

Rollin Stones poznáte? Kto by ich nepoznal, hrajú už nejaký ten piatok (výstižná metafora, piatok a sobota sú hlavné hudobné dni, keby sa tvrdilo „nejaký ten utorok“, to by sa k rockerom nehodilo, nedeľa s pondelkom sú celkom nepoužiteľné).

Rollin Stones poznáte? Kto by ich nepoznal, hrajú už nejaký ten piatok (výstižná metafora, piatok a sobota sú hlavné hudobné dni, keby sa tvrdilo „nejaký ten utorok“, to by sa k rockerom nehodilo, nedeľa s pondelkom sú celkom nepoužiteľné).
Rollin Stones pokojne zahrajú na rozdiel od Rolling Stones aj v Tešedíkove, jedno chýbajúce písmenko si možno niektorí nevšimnú, tak by sa to mohlo aj dobre predávať. Podobných chytákov je čoraz viac. Asi ako keď si nepozorný naivista kupuje úžasne lacnú výberovku s veľkým nápisom Madonna. Maličkým písmom napísané „performed by Jolana“ si nevšimne, a potom mu doma ostanú len uši pre úžas. Ja som sa tiež raz nachytal. Kúpil som nejakú megastar za smiešne peniaze na autobusovej stanici. Keď som si to natešený pustil, tak som nevedel, či mám plakať, alebo sa smiať — oproti tomu znela trenčianska legenda zábavových kapiel Modifik ako to najlepšie na zemeguli.
Na druhý deň som prišiel na stanicu, chlapíkovi som strčil CD „performed by Zaočkovalimaprotihudbe“ a ten mi okamžite vrátil peniaze, asi aby nebol rozruch a neušiel mu kšeft od tých, čo cestujú niekam dostatočne ďaleko. A ozaj, poznáte skupinu Buena Vista? To je tá, čo má teraz plagáty po celom Slovensku, z ktorých sa na nás usmieva klon Ibrahima Ferrera zo skupiny Buena Vista Social Club. Legenda sa vracia na Slovensko! Že je Ibrahim Ferrer už mŕtvy? A prekáža to niekomu? Asi by aj prekážalo, keby o tom vedel. A keby vedel aj to, že Buena Vista nemá vôbec nič spoločné s Buena Vista Social Club, možno by na ten koncert nešiel. Mŕtvy Ferrer a zavádzajúci názov zaručí plné športové haly. Tak prečo by organizátor nekúpil toto bižu a nevydával to za pravé zlato? Podobne, ako kedysi koncert nejakého z bývalých členov Gipsy Kings, kde bolo na bilborde obrovským písmom práve meno tejto legendy a hore maličkým Krtko Rudko, zakladateľ GIPSY KINGS!!! Nuž, drobné písmená nie sú dôležité len v zmluvách a ani Jonny Cash nie je Johny Cash. Aj keď sa na vás bude z plagátu usmievať naozajstný Johny. Žiaľ, aj v umení sú rôzni ľudia a preto sa nečudujte, že aj keď si myslíte, že jasáte na legendu, v skutočnosti si podupkávate na nový, pekne zabalený Modifik. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite