Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlatučká nôcka

.anton Vydra .časopis .lifestyle

Bolo to asi takto: „A určite si zájdite aj na výstavu v hentom dome. Sú tam také zlatučké maľby jednej mladej holky. Mladá baba a naozaj krásnučké veci robí.“ 

Takýmto výkladom predstavovala počas Noci múzeí sprievodkyňa cestujúcim vláčika Blaváčika pamätihodnosti Bratislavy. Názvy a mená priveľmi nepovažovala za potrebné spomínať. Nie som práve obdivovateľom tohto typu kultúrnej turistiky, ale veď dobre, poďme aj na ten čudný vlak na kolesách, keď sa ním už chcú naše deti stoj čo stoj povoziť.

Sprievodkyňa pokračovala v zdôrazňovaní miest, ktoré by sme mali určite navštíviť: „A tu už vidíte slávne Evanjelické lýceum, na ktorom študoval aj taký Ľudovít Štúr. Ale o tom asi nik z nás veľmi nechce hovoriť, že?“ Pretrpeli sme zvyšok cesty okolo secesných budov aj „nadupaný“ výklad sprievodkyne, na ktorej meno sa nedá zabudnúť, no radšej ho sem nenapíšem.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite