Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Petra Zajaca: Hranice kompromisu

.peter Zajac .časopis .klub

Stratu dôvery v demokratickú politiku nevyvolal v Európe len nával imigrantov, ale aj rozklad politických strán zameriavajúcich sa na vlastnú moc, vplyv a prospech. Práve imigranti však prebudili v ľuďoch temné pudy.

Vyvolávači a privolávači strachu pustili z reťaze zúrivých psov násilia a vraždenia, a na to je slovo populisti slabé. Platí to pre USA, EÚ vrátane strednej Európy s Rakúskom, Poľskom, Maďarskom, Českom, a platí to aj pre Slovensko.

V tejto situácii stratil Smer pre stranícky posvätenú korupciu a zablokovanie reforiem v parlamentných voľbách vyše tretiny mandátov. Smer ani SNS nemajú vo vlastných radoch ľudí schopných pripraviť a uskutočniť reformy, ktoré počas celej existencie odmietali. Je len čarom nechceného, že mediálnym hrdinom príbehu sa dnes stáva práve bývalý minister zdravotníctva Rudolf Zajac, ktorému po roku 2006 nevedelo prísť na meno celé politické spektrum od Fica po Bugára.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite