Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komu pomôcť?

.štefan Hríb .časopis .téma

Témou tohto čísla je otázka, či pomoc Ficovej vláde je naozaj aj pomocou Slovensku. Ale pomáhať je potrebné – a nasledujúce dva týždne budú dobrou príležitosťou.

V minulom vydaní .týždňa som na tomto mieste napísal, že čiastková pomoc tejto vláde, napríklad v školstve, zbytočne oddiali okamih, keď si dostatočný počet voličov uvedomí neschopnosť celej garnitúry politikov Smeru skultúrniť, scitlivieť a zmodernizovať Slovensko. Argument, že pomoc tejto vláde je nevyhnutná, pretože za rohom číha extrém, je totiž chabý – extrém je do veľkej miery dôsledkom Smerom uneseného štátu a Smerom rozvinutej korupcie, takže pokračovanie vlády Smeru extrém neoslabí, ale skôr posilní.

Nič nemením ani na názore, že lacný vstup Mostu a tých druhých do Ficovej vlády ju neurobí lepšou, skôr len zahmlí jej nemeniacu sa podstatu. Mimochodom, vyjadrenie premiéra o nenormálnych voľbách a zo zahraničia platených protestoch tú nemeniacu sa podstatu pekne ilustruje, však Béla?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite