Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mnoho slovenských talentov skončí v českej lige

.peter Bálik .časopis .téma

Hokej a futbal. Oba športy patria na Slovensku a v Česku k najpopulárnejším, no napriek talentom sú naši susedia pred nami. Nielen preto, že ich ekonomika je silnejšia. Oveľa viac dbajú na prácu s mládežou a prísnejšie dodržiavajú pravidlá.

Česi na MS 2016 postúpili do štvrťfinále, no my sme ani nepostúpili zo skupiny. Odráža tento smutný fakt skutočný rozdiel medzi českým a slovenským hokejom? „To, že na jednom turnaji niekto vyhrá a niekto prehrá, nie je pre mňa dostatočne objektívne kritérium, podstatnejšie je, či sa hráči a mužstvo počas MS či celej sezóny posunuli po individuálnej, systémovej, taktickej alebo osobnostnej stránke vyššie, alebo nie. Či sú viac pripravení obstáť a osvojiť si trendy, ktoré diktujú najmodernejšie hokejové krajiny. Česi hrajú napríklad prípravu na MS s najkvalitnejšími európskymi mužstvami. My hráme len s nižším levelom. Už aj tu sa objektivita vytráca a zvyšuje sa predpoklad, že Česi majú na MS šancu vyhrať viac zápasov, ako my,“ hovorí Richard Lintner, ktorý je dnes šéfom slovenskej extraligy a dodáva: „V skutočnosti má však slovenský a český hokej veľmi podobné DNA.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite