Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok . .časopis .hudba

OPERA DON CARLOS
PONDELOK 5. JANUÁR
Prvou operou, ktorá zaznie v Historickej budove SND v Bratislave v roku 2009, bude Don Carlos od Giuseppe Verdiho v réžii Jozefa Bednárika a pod dirigentskou taktovkou Giorgia Crociho. Na scéne Ladislava Vychodila sólisti i zboristi rozohrajú večne aktuálny príbeh o boji za slobodu a spravodlivosť s otupujúcou mašinériou moci.

HUDBA ANDRÉ MATOS BAND
UTOROK 6. JANUÁR
Osviežením začiatku hudobnej sezóny na Slovensku by mohla byť napríklad aj krátka šnúra etno-symfo-pomprock-metalovej skupiny z Brazílie, ktorá sa podľa svojho lídra volá André Matos Band. Po predstaveniach v Košiciach a Zvolene to títo brazílski hudobní šamani roztočia v utorok v bratislavskom rockovom klube Randal.

VÝSTAVA EVA KMENTOVÁ
UTOROK – NEDEĽA 6. – 11. JANUÁR
Slovenská národná galéria pripravila ako prvú výstavu nového roka retrospektívu prác českej sochárky Evy Kmentovej v kuratele Dušana Brozmana. Na výstave uvidíte pozoruhodné figurálne plastiky, sochy v kombinácii s maľbou, ale aj kresby, ktoré autorka vytvorila od druhej polovice 50. rokov 20. storočia do roku 1980.

HUDBA VEČER TROJKRÁĽOVÝ
STREDA 7. JANUÁR
V Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave odznie slávnostný koncert s názvom Večer Trojkráľový. Zaspievať by mali Peter Dvorský, Pavol Remenár, Tomáš Juhász, Eva Hornyáková, zahrajú klavirista Maroš Klátik, gitaristka Miriam Rodriguez Brullová, flautistka Ivica Gabrišová a Banskobystrický komorný orchester pod taktovkou Igora Bullu.

HUDBA IDA KELAROVÁ A HOSTIA
STREDA 7. JANUÁR
V bratislavskej reštaurácii a hudobnom klube Hlava XXII. otvoria sezónu zaujímavým koncertom speváčky a klaviristky Idy Kelarovej so skupinou Jazz Famelia a hosťujúcim altsaxofonistom Radovanom Tariškom. Desiderius Dužda, Ondrej Krajňák, Marián Ševčík a Tomáš Baroš sú zárukou kvalitného hudobného zážitku.

MUZIKÁL PRÍBEH ULICE
PIATOK – SOBOTA 9. – 10. JANUÁR
Príbeh ulice, hip-hopový muzikál, ktorý v bratislavskom divadle Aréna naštudoval režisér Nikita Slovák, si trúfa vypredať sálu už nielen doma. Tri predstavenia počas dvoch dní budú môcť vidieť aj Košičania v Infinity Aréne. Uvidí sa, či Opakova hudba a výkony mladých hercov a tanečníkov rovnako chytia za srdce i východniarov.

WORKSHOP HYDROFONICKÁ DIELŇA
SOBOTA – NEDEĽA 10. – 11. JANUÁR
Víkend môžete stráviť aj tvorivo – napríklad v bratislavskom nultom priestore A4. Rbnx z hudobného kolektívu Urbsounds vás počas dvojdňovej dielne zasvätí do fascinujúceho sveta lacnej elektroniky, ktorého výsledkom budú bohaté hudobné zážitky či zostrojenie vlastného hydrofónu – mikrofónu na nahrávanie pod vodou. A na dne akvária...

HAPPENING ŽIDOVSKÉ KOŠICE
NEDEĽA 11. JANUÁR
Regionálne turistické a informačné centrum v Košiciach organizuje v niekoľkých turnusoch unikátnu prechádzku po uliciach mesta s možnosťou prezrieť si miestne židovské pamiatky.  Šancu uvidieť pravdepodobne najstarší židovský rituálny kúpeľ mikve na Slovensku či stále funkčnú synagógu nemáte každý deň. Viac na www.potulka.sk.

KINO DISASTER MOVIE
Chcete si byť istý, že už nič horšie tohto roku v kine neuvidíte? Nuž, nech sa páči na druhý najhorší film histórie podľa hlasovania internetových filmových fanúšikov. Paródia na katastrofické filmy vraj dopadla katastrofálnejšie ako jej predlohy…
Disaster Movie (USA, 2008)
Réžia: Jason Friedberg, Aaron Seltzer. Hrajú: Matt Lanter, Nicole Parker, Carmen Electra

KINO YES MAN
Toto je rola, na ktorú Jim Carrey nemohol povedať nič iné ako „áno“. Život jeho hrdinu je nudný a šedivý dovtedy, kým sa nedostane na seansu istého guru, ktorý odporúča svojim klientom častejšie hovoriť v živote áno. A vtedy sa začne frmol…
Yes Man (USA, 2008)
Réžia: Peyton Reed. Hrajú: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Terrence Stamp

KINO DĚTI NOCI
Jedni tento film považujú za dôkaz, že česká kinematografia sa dostáva z krízy, iní za dôkaz, že v nej ešte stále je. Všetci však chvália herecké výkony Marthy Issovej a Jiřího Mádla v úlohách „strelených“ mládežníkov, ako aj kameru Martina Štrbu.
Děti noci (ČR, 2008)
Réžia: Michaela Pavlátová. Hrajú: Martha Issová, Jiří Mádl, Jan Dolanský

KINO VÝMENA
Clint Eastwood má rád silné príbehy a silné ženy. Po Million Dollar Baby opäť siahol po predlohe lámajúcej srdcia a predsudky. Tridsiate roky 20. storočia, Los Angeles a Angelina Jolie ako matka, ktorej polícia namiesto strateného syna vráti cudzie dieťa.
Changeling (USA, 2008)
Réžia: Clint Eastwood. Hrajú: Angelina Jolie, Gattlin Griffith, John Malkovich
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite