Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aby všetci boli jedno

.christoph Schönborn .časopis .osobnosti

V Jánovom evanjeliu čítame: „No neprosím len za nich, ale aj za tých, čo skrze ich slovo uveria vo mňa, aby všetci boli jedno ako ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet uveril, že si ma ty poslal.“

Len máloktoré Ježišove slová boli v posledných desaťročiach tak často citované ako táto prosba, táto modlitba. Je to ako Ježišov závet. Lebo len čo dokončil svoju modlitbu, vstal, odišiel naproti noci do Getsemanskej záhrady na úpätí Olivovej hory, kde ho zatkli, čím sa začala jeho krížová cesta.

Dlhá Ježišova modlitba k Bohu, ktorého nazýva svojím Otcom, obsahuje všetko, čo mu leží na srdci. Takpovediac jeho posledné priania na zemi. A medzi všetkými týmito prosbami obzvlášť jedna vystupuje do popredia: „Aby všetci boli jedno!“

Nejednotnosť je ťažkou ranou. V Európe to teraz zažívame veľmi bolestne. Po vražednom vzájomnom konflikte oboch svetových vojen sa začalo veľké mierové hnutie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite