Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Svätý grál pre Nitru

.denis Schvarcz .časopis .šport

„Titul znamená pre Nitru strašne veľa. Priniesli sme do mesta svätý grál, už sme si mysleli, že je pre nás pohár pre majstra nedosiahnuteľný,“

povedal niekoľko dní po ukončení štvordňových osláv Miroslav Kováčik, riaditeľ nitrianskeho klubu. Bývalý reprezentant Slovenska a hráč Nitry ukončil v januári 2015 zo zdravotných dôvodov aktívnu kariéru a stal sa klubovým funkcionárom.

Nitrania skončili vlani v semifinále na Banskej Bystrici, pred novou sezónou mali za cieľ opäť sa vrátiť do finále. Ako jeden z dvoch reprezentantov Slovenskej extraligy si zahrali Ligu majstrov, v skupine však cez Liberec, suverénneho víťaza českej ligy a veľmi silnú švédsku Skellefteu nepostúpili. Mohli tak všetky sily sústrediť na domácu súťaž.

V jej základnej časti ukazovali, že to s návratom do boja o titul myslia naozaj vážne. O celkové prvenstvo ich pripravila len neskutočná košická séria, keď sa obhajca musel vydriapať z dna tabuľky po príchode trénera Čadu. Od polovice novembra do konca základnej časti prehrali Košičania len tri zápasy a s náskokom postúpili do playoff z najvyššej pozície.

Nitra však skončila s prehľadom druhá, prezentovala sa atraktívnym, ofenzívnym herným prejavom. Len Zvolen nastrieľal súperom v 50 zápasoch viac gólov.

zlomové momenty

Počas sezóny sa však ani v Nitre nevyhli zásahom do kádra. Miroslav Kováčik dokonca tieto momenty označuje za zlomové. „Tých dôležitých bolo asi viac. Prvým ten, že v novembri sme tím posilnili o kľúčových hráčov Davida Lalibertého a Judda Blackwatera, kanadskí hráči dali nášmu tímu pečať kvality.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite