Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kašlať na takú charitu

.elena Akácsová .časopis .komentáre

V hŕbe letného bulváru, na ktorý už pomaly sadal prach, na mňa zasvietil veľký titulok: Kašlú na charitu. S bonzáckym vysvetlením v podtitulku, že Banášová, Jurčová a Bača sľúbili a neprišli na akciu Muž roka.

V hŕbe letného bulváru, na ktorý už pomaly sadal prach, na mňa zasvietil veľký titulok: Kašlú na charitu. S bonzáckym vysvetlením v podtitulku, že Banášová, Jurčová a Bača sľúbili a neprišli na akciu Muž roka.
Predpokladám, že na rozdiel odo mňa nesledujete bulvár a netušíte, o čo ide, tak doplním, že tí traja sú moderátorka, herečka a športovec momentálne sa snažiaci moderovať športové správy, že akcia Muž roka nie je žiadne vyhlasovanie významných osobností, ale mužská obdoba súťaže Miss vrátane promenády v plavkách a že tá charita znamenala, že výťažok z tejto akcie, ktorá bola súčasťou celočeského Dňa dobrých skutkov, pôjde na dva detské stacionáre a do jedného detského domova.

Bulvár, aj ten slovenský, mal pár dní o čom písať, lebo súťažili aj rúči slovenskí chlapci a jedna česká herečka tam prišla naostro. Zopár detí z domovov a zopár postihnutých sa v rámci proklamovaného cieľa akcie zbližovať zdravých a postihnutých dostalo zadarmo aj na koncert Nade Urbánkovej.
Celkový výťažok sa rovnal závratnej sume 103150 korún českých.

To všetko som si vyhľadala na internete, aj keď v množstve článkov o zúčastnených herečkách bez gatiek aj s nimi nebolo jednoduché nájsť informácie, v čom tá charita spočívala a ako napokon dopadla. Vlastne ma prekvapilo, že som sa vôbec nejakej konkrétnej sumy dopátrala.

Nie je pekné nedodržiavať sľuby, to si zaslúži kritiku. I keď na druhej strane je otázne, do akej miery je záväzný prísľub "telebrity", že sa dorazí pretŕčať na nejakú akciu bez nároku na honorár, iba s dobrým pocitom, že je svätica konajúca dobro, aj keď nemá gaťky. 

Oveľa škaredšie sa mi však zdá celé toto mediálne zneužívanie opustených a chorých detí, ktoré z toho nemajú nič okrem tých pár korún a pokrivenej predstavy, čo je to dobročinnosť. Možno namietnete, že každá koruna sa im zíde a že pri konaní dobročinnosti predsa nejde o dobrú sumu, ale o dobrý úmysel. No veď práve, úmysel
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite