Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(8. – 14. 9. 2008)

.do pozornosti
(8. – 14. 9. 2008)

DIVADLO PANI RICHTÁRKA
PONDELOK 8. SEPTEMBER
V Štúdiu SND v Bratislave bude začiatkom týždňa hosťovať ochotnícky Divadelný súbor Jána Chalupku z Brezna. V úprave a réžii Jána Sládečka zahrajú breznianski ochotníci hru so spevmi Pani richtárka, ktorú napísal Ferko Urbánek. Zdá sa, akoby Urbánkove jednoduché postavy v dnešnej zjednodušujúcej dobe dostali úplne nový rozmer.

HUDBA DAN BÁRTA & BALZAR TRIO
STREDA 10. SEPTEMBER
Koncert obľúbeného českého speváka Dana Bártu s triom kontrabasistu Roberta Balzara v Koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave je už síce oficiálne vypredaný, ale za zmienku určite stojí. Bárta s kapelou Illustratosphere (kde hrajú aj všetci členovia Balzar tria) nahral tohto roku nový album, z ktorého bude radosť vyberať.

FESTIVAL CINEMATIK 2008
STREDA – PONDELOK 10. – 15. SEPTEMBER
Tretí ročník filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch okrem tradičnej súťažnej sekcie a deviatich nesúťažných sekcií predstaví aj niekoľko exluzívnych predpremiér a množstvo sprievodných akcií: výstav, inštalácií, seminárov, prednášok, workshopov, koncertov či dokonca tenisový turnaj slovenských hercov a osobností.

HUDBA ŽIVÉ KVETY + SLOBODNÁ EURÓPA
ŠTVRTOK – SOBOTA 11. – 13. SEPTEMBER
Spoločné turné spriaznených slovenských rockových kapiel pokračuje vo štvrtok v trnavskom Art Klube, v piatok v šalianskom Metro Clube a v sobotu v banskobystrickom Klube 77. Členovia Slobodky vraj už nie sú unavení a zničení a naberajú nový dych, zatiaľ čo Živé kvety ho v posledných rokoch ani nestratili. Je sa na čo tešiť…

HAPPENING FLEXI-PLEXI
PIATOK 12. SEPTEMBER
Nekomerčný a nekonvečný bratislavský kultúrny priestor A4 vstupuje do ďalšej neistej sezóny veselým krokom. Na otváracej párty sa mihnú extravagantné návrhy odevov od Jany Milátovej a z dielne DAF lab, o. s., audiovizuálne efekty Braňa Matisa, zahrá Duo Tucan s nabrúsenými zobákmi a ukončí to dídžej Struna známy aj ako Plexibrúska.

FESTIVAL ISTROCON 2008
PIATOK – NEDEĽA 12. – 15. SEPTEMBER
V bratislavskom Istropolise sa počas víkendu stretnú prívrženci sci-fi, fantasy, hororu, komiksu, mangy, anime či počítačových hier na dvadsiatom prvom ročníku medzinárodného festivalu IstroCON a na piatom ročníku medzinárodného festivalu Comics Salón. Na programe sú filmy, hry, turnaje, súťaže, besedy i odborné prednášky.

MUZIKÁL POKRVNÍ BRATIA
SOBOTA – PONDELOK 13. – 15. SEPTEMBER
Preslávený broadwayský muzikál Willyho Russela v réžii Jána Ďurovčíka otvorí novú divadelnú sálu v Bratislave. S hrou Pokrvní bratři bude hosťovať v Heineken Tower Stage v Tower 115 (bývalé Presscentrum) Divadlo F. X. Šaldy z Liberca, kde mal tento kus pod Ďurovčíkovým vedením premiéru v marci roku 2007. 

PÁRTY  DJ TIESTO
NEDEĽA 14. SEPTEMBER
Bratislavský klub Dopler privíta na pokračovaní série diskoték s názvom Beautiful Things jedného z najlepších dídžejov na svete, uznávaného DJ Tiësta. Okrem bludného Holanďana zahrajú aj taliansky platňojazdec Giuseppe Ottaviani, Švéd Marcus Schossow a dvaja domáci zástupcovia – Michalovčanka Nifra a Pico s mäkkým i.

KINO AKO UKRADNÚŤ NEVESTU
Jeden z dvoch filmov, ktoré mali mať premiéru už pred pár týždňami, ale distribútor si to nakoniec s termínom rozmyslel, je akčná komédia s názvom Ako ukradnúť nevestu. Americkým tínedžerom sa vraj tento film veľmi páčil.
Made of Honor (USA/VB, 2008)
Réžia: Paul Weiland. Hrajú: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Sydney Pollack

KINO BOBULE
Ďalšia presunutá komédia, ktorá sa odohráva v lete, sa hodí skôr do burčiakom prevoňaných jesenných kín. Prvotina režiséra Darabonta mala v Čechách nečakaný úspech, nielen pre nahé scény, ale najmä pre príjemnú človečinu.
Bobule (ČR, 2008)
Réžia: Frank Darabont. Hrajú: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Chris Owen

KINO PARÍŽ, MILUJEM ŤA
Mnohí svetoznámi režiséri, medzi nimi bratia Coenovci, Gus Van Sant, Alfonso Cuarón, Wes Craven či Tom Tykwer sa zišli, aby nakrútili spoločnú poctu Parížu. Skvelý kúsok pre milovníkov filmových klubov a miniatúr.
Paris, je t´aime (Fr./Licht./Švajč./Nem., 2006)
Réžia: mnohí režiséri. Hrajú: Florence Muller, Hervé Pierre, Marianne Faithfull

KINO KATYŃ
Do filmových klubov sa dostáva aj najnovší film Andrzeja Wajdu o masakri v Katynskom lese, pri ktorom prišiel o život i jeho otec. Režisér sa namiesto drsnej vojnovej drámy sústreďuje na dopad tragédie na konkrétnych ľudí...
Katyń (Poľ., 2007)
Réžia: Andrzej Wajda. Hrajú: Artur Zmijewski, Maja Ostaszewska, Jan Englert
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite