Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dekriminalizujte zamestnávanie!

.ján Oravec .časopis .týždeň v ekonomike

Nová vláda je tu. Napriek nevôli značnej časti verejnosti pokiaľ ide o jej zloženie. Má za sebou prvé zasadnutie a pred sebou slohové cvičenie pod názvom programové vyhlásenie vlád

Jeho význam sa zvykne preceňovať, hoci v minulosti prax takmer vždy ukázala, že ide najmä o slohové cvičenie. Mali sme prípady, že formulácie vo vládnom programe boli opatrné, ale vláda napokon zrealizovala viac, čoho klasickým príkladom je rovná daň. Väčšinou sme však svedkami opačnej situácie. Často aj chvályhodné zámery zvyknú zostať len na papieri. Existuje teda len veľmi voľná súvislosť medzi tým, čo vlády sľubujú a tým, čo naozaj urobia. Napriek tomu je vždy lepšie, keď vládny program pozostáva z konkrétnych formulácií vecne správnych zámerov než zo všeobecných fráz opisujúcich navyše aj nezmysly.

Zo zloženia vlády vyplýva, že časť vlády bude uprednostňovať také zámery, ktoré sa budú páčiť zamestnancom a sociálne slabším vrstvám obyvateľstva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite