Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda – ani integrita, ani gramotnosť

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Skúmať vládu Fico III metódou osoby a obsadenie je luxusná námaha, keďže k očakávaniam, ktoré do nej môžeme vkladať, nemôžno povedať nič viac ako spôsob a motivácie jej vzniku. 

Aj keby boli všetky rezorty poobsadzované naslovovzatými odborníkmi, okolnosti ak nie rovno vylučujú, tak isto kladú vážny otáznik pod ich mravnú integritu. A v prípade nominácií menších strán aj pod ich politickú gramotnosť.

Môžeme možno pripustiť, že chcieť od Smeru vládu aj bez Fica, aj bez Kaliňáka bolo nezlučiteľné so vznikom koalície. Už len preto, lebo tretí mandát pre Fica je konštitučnou ideou celej tejto koalície. Pokračovanie starého ministra vnútra v úrade však vylučuje už aj hypoteticky akýkoľvek posun v oblasti stíhania politickej korupcie. Práve o tento posun pritom Most aj Sieť zvyknú spoluopierať svoje angažmán v tejto vláde... Robert Kaliňák, pokiaľ trebárs už len čerstvé kauzy Chovanec a Bašternák priamo nekryje, je isto plne politicky zodpovedný za „výluky“ vo vyšetrovaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite