Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľký reset Slovenska?

.štefan Hríb .časopis .editorial

Ľudia ako Soňa Szomolányi či Samo Abrahám sa ešte vášnivo snažia skrášliť konanie Mostu a Siete, ale obaja už beznádejne uviazli v minulosti. Dnes sa už tvorí celkom iná ponuka.

Polemizovať o tom, či Bugár s Procházkom kvôli moci či dlhom zradili svojich voličov, ustúpili tlaku oligarchov alebo si len osvojili etiku zodpovednosti, ako tvrdí významná sociologička, je milé podobne ako úvaha Sama Abraháma, že parlament môže presadzovať dobré zákony tak akosi napriek vláde. Fantázii ani utópii sa medze nekladú, nech sa páči.

Tento časopis sa však radšej ako krieseniu skazenej minulosti a prefarbovaniu faulov na cnosť venuje realite – a v nej sa dejú vážne veci. Práve tu totiž vznikajú dve odpovede na zlyhania Mostu, KDH, SDKÚ a Siete a faktické vyprázdnenie veľkého voličského priestoru napravo od stredu.

Prvú odpoveď už ohlásil Richard Rybníček. Je ňou založenie konzervatívne ladenej strany, ktorá však chce byť ponukou aj pre občianskych demokratov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite