Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

HUDBA ZLATÉ HUSLE POD HRADOM
PONDELOK 1. SEPTEMBER
S letnými prázdninami sa treba rozlúčiť vo veľkom štýle. Napríklad tak, že sa pôjdete s deťmi alebo bez nich pozrieť na program orchestra Zlaté husle so špičkovými sólistami – huslistami Martinom Sleziakom a Daliborom Karvayom a spevákmi Adrianou Kučerovou a Daliborom Jenisom. Tentoraz nikto nezmokne, lebo koncert sa odohrá v bratislavskej Inchebe.

FESTIVAL APOCALYPSE DEATH FEST III
PONDELOK 1. SEPTEMBER
Pre časť mládeže nemusí byť začiatok školského roka tou najlepšou správou. Svoj smútok si môžu ísť liečiť napríklad do bratislavského Randal Clubu na festival, zameraný hlavne na death metal. Po domácich predkapelách Sanatorium a Craniotomy prídu na rad srbskí Amon Din, rakúsky Belphegor, švédsky Grave a americká hviezda Nile.

VÝSTAVA CHOPEŠ A THÉBY
STREDA 3. SEPTEMBER
Posledný deň rekordne navštevovanej výstavy o Thébach v Historickom múzeu SNM na Žižkovej ulici v Bratislave je na programe špeciálny program. Na predstavení s názvom Chopeš – meč faraónov predvedie Tovarišstvo starých bojových umení Tostabur staroegyptské bojové umenie, praktický život Egypťanov i egyptskú kulináriu.

HUDBA MARTIN VALIHORA PROJECT
ŠTVRTOK 4. SEPTEMBER
Bratislavský Nu Spirit Bar na Medenej ulici sa síce nemôže pýšiť veľkosťou, ale napriek tomu tu už hralo množstvo kvalitných domácich i zahraničných skupín a dídžejov, hlavne štýly ovplyvnené džezom. Vo štvrtok to tam rozbalia bubeník Martin Valihora, basgitarista Juraj Griglák, gitarista Michal Bugala a klávesista Eugen Vizváry.

HUDBA SLOBODNÁ EURÓPA & ŽIVÉ KVETY
PIATOK * SOBOTA 5. * 6. SEPTEMBER
Dva piliere súčasného slovenského rocku odštartujú jesenné česko-slovenské turné v piatok v kultúrnom dome v Dobšinej. O deň neskôr ich čaká koncert v košickom Colloseu a pokračovať sa bude v ďalších týždňoch v trnavskom Art Klube, šalianskom Metroclube, banskobystrickom Klube 77, Prahe, Pardubiciach, Plzni, Ostrave a Prostějove.

FESTIVAL KINOBUS 2008
PIATOK * NEDEĽA 5. * 7. SEPTEMBER
Žilinská putovná filmová prehliadka Kinobus si už získala dobré meno, hlavne kvôli nápaditej prezentácii – filmy sa premietajú vo vidieckych kinách a účastníci sa medzi nimi presúvajú autobusmi a spia vždy na inom mieste. Tentoraz je spoločnou témou desiatich filmov Domov a premietať sa bude v mestách a dedinkách Turca. Viac na www.stanica.sk.

VÝSTAVA PETER POLLÁG
SOBOTA 6. SEPTEMBER
Danubiana Meulensteen Art Museum v Čunove mnohí pokladajú za jedinú skutočne modernú galériu na Slovensku. Budova obklopená dunajskými vodami bude od soboty až do konca novembra ukrývať novú kolekciu diel maliara Petra Pollága, ktorý sa pri svojich najnovších plátnach nechal inšpirovať duchovným i materiálnym odkazom čínskej kultúry.

DIVADLO KAMENE VO VRECKÁCH
SOBOTA A NEDEĽA 6. A 7. SEPTEMBER
V sobotu v bratislavskom Štúdiu 12, v nedeľu v Mestskom divadle v Levoči bude mať premiéru ďalšia írska hra skvelého Divadla Kontra zo Spišskej Novej Vsi. Znovu v réžii Klaudyny Rozhin, znovu s Petrom Čižmárom (na obr.) a Mikim Mácalom na pódiu. „Smutné, zábavné, neodolateľné,“ napísali o tejto hre Marie Jonesovej londýnske Sunday Times.

MUZIKÁL ISTVÁN, A KIRÁLY
SOBOTA 6. SEPTEMBER
Na futbalovom štadióne v Komárne môžete uvidieť nové naštudovanie legendárnej maďarskej rockovej opery o kráľovi Štefanovi. Toto monumentálne dielo autorov Leventa Szörényiho a Jánosa Bródyho oslavuje tohto roku 25. výročie premiéry a na javisku sa objavia aj speváci pôvodom zo Slovenska. Koniec koncov, ide o našu spoločnú históriu.

KONFERENCIA POVOLANIE PODNIKATEĽ
UTOROK 9. SEPTEMBER
Konferencia, ktorá bude za účasti zaujímavých hostí z prostredia medzinárodného biznisu a ekonomiky 9. septembra v Pálfyho paláci v Bratislave, odštartuje dlhodobý vzdelávací projekt o etike podnikania, určený študentom stredných a vysokých škôl. Celý projekt organizuje Stredoeurópska podnikateľská a sociálna iniciatíva. Všetky informácie sú na cebsi.org.

KINO HELLBOY II: THE GOLDEN ARMY
Milovníci komiksov už pomaly ani nemusia vychádzať z kina. Tentoraz tam na nich číha pokračovanie Hellboy a jeho dvaja spojenci * krásavica Liz Sherman a vodný muž, s ktorými bojuje proti nebezpečným monštrám ohrozujúcim ľudstvo.
Hellboy II: The Golden Army (USA, 2008)
Réžia: Guillermo del Toro. Hrajú: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, John Hurt

KINO TOBRUK
České filmy z prostredia druhej svetovej vojny mávajú často zaujímavý scenár a vysoký rozpočet. Ako dopadlo toto spojenie pri sfilmovaní málo známych osudov vojakov 11. východného československého útvaru v Afrike, napovie premiéra.
Tobruk (ČR, 2008)
Réžia: Václav Marhoul. Hrajú: Jan Meduna, Petr Vaněk, Robert Nebřenský
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite