Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Pellegrini: Svetlá budúcnosť Fica

.michal Magušin .časopis .téma

Vie pekne rozprávať. A má šarm, ktorý postaršie dámy na smeráckych mítingoch unášal do romantických zákutí ich myslí. V tom sú si podobní s kolegom Kaliňákom.

Je uhladený a nepôsobí arogantne. Zrejme na tom má podiel dobrá výchova. Pellegrini pochádza zo slušnej rodiny v Banskej Bystrici. Jeho otca poznajú ako šikovného automechanika, mama je učiteľkou. Mladý Peter bol skôr tichý a nenápadný, inteligencia mu však nechýbala. Učil sa na samé jednotky. V banskobystrických krčmách o ňom teraz hovoria ako o „tom schopnom smerákovi“.

Pellegrini sa dostal do vysokej politiky po boku ďalšieho vplyvného Banskobystričana Ľubomíra Vážneho. Robil mu poslaneckého asistenta a angažoval sa v regionálnej politike. Asi nie je náhoda, že teraz získal donedávna Vážneho kreslo podpredsedu vlády pre investície. Žiak prerástol učiteľa a je v trende: za krátky čas sa stal podpredsedom strany, ministrom školstva a potom šéfom parlamentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite