Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Peter Plavčan: Úradník vo vláde

.michal Novota .časopis .téma

Úradník na poste ministra školstva by bol jednou z najhorších nominácií aj v prípade, že by o ňom nebolo známe vôbec nič. To, čo o ňom známe je, ...

... tento fakt ešte výrazne zvýrazňuje. Začnime tým, čo nesúvisí priamo s osobou Petra Plavčana. Prvý a najdôležitejší fakt je, že Smer neprebral zodpovednosť za tento rezort, ale prenechal ho koaličnému partnerovi. Tým dal jasne najavo, že problémy školstva riešiť nemieni a kreslo ministra školstva považuje za toxické. Takéto a len takéto ponaučenie si zobral Smer z učiteľského štrajku.

Odkaz štrajku bol pritom jasný: Neukradnite všetky miliardy, ktoré sa ukradnúť dajú – aspoň jednu nechajte pre školstvo a druhú pre zdravotníctvo. Odkaz nominácie ministra školstva s nulovým dosahom na ministra financií je tiež jasný: Nič vám nedáme, ani len ministra, ktorého by samotná vláda brala čo i len trochu vážne.

Druhým dôležitým faktom je spôsob, akým Dankova SNS vyberala kandidáta na ministerský post.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite