Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslav Lajčák: Stúpajúci moskvič

.michal Novota .časopis .téma

Ak niekto vo volebnú noc zvíťazil dvakrát, bol to Miroslav Lajčák. Minister zahraničných vecí sa ľahko mohol stať premiérom.

Keď sa voľby skončili patom, nahlas sa spomínala možnosť úradníckej vlády. Meno Miroslava Lajčáka sa v súvislosti s postom premiéra skloňovalo častejšie ako vybrané slová po v. Nečudo. V prvej aj druhej Ficovej vláde bol najstabilnejším aj najviac rešpektovaným prvkom. Preto sa objavil na pomerne početnej emisii bilbordov, ktorými v kampani Smer oblepil Slovensko. Členom Smeru-SD sa však nestal.

Imidž stability a spoľahlivosti patrí do povinnej výbavy diplomata, ale aj politika v časoch tehotných geopolitickou krízou. Rovnako ako premiér Fico, ktorý ho namočil do politiky, aj on v mladosti nastúpil na dráhu perspektívneho aparátnika. Vyštudoval v Bratislave, neskôr prešiel na „alma mater“ slovenských „moskvičov“ – Moskovský štátny inštitút medzinárodných vzťahov (MGIMO).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite