Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Donald Trump je veľký zradca

.david Brooks .časopis .týždeň vo svete

Dnes, po dlhom čase, sa začínajú vyťahovať ťažké zbrane. Dnes, po dlhom čase, niektorí republikáni ako Mitt Romney smelo vyhlasujú, že Donalda Trumpa treba zastaviť.

Celé mesiace sa Trumpovi súperi a iní republikáni držali buď v úzadí, alebo ho len skusmo a nevhodne kritizovali práve za tie veci, ktoré na ňom jeho voliči obdivovali: za to, že bol bezohľadným, politicky nekorektným tyranom lačným po peniazoch.

No dnes konečne po dlhom čase väčšina republikánov pozdvihla svoje hlavy a zdôraznila Trumpovu skutočnú zraniteľnosť: jeho neschopnosť uvažovať dlhodobejšie o iných, nie len o sebe.

Zvádzal ľudí svojou sebadôverou a sľubmi. Tí doňho investovali čas, lásku i peniaze. No na konci sa vždy staral len o seba. Zrádza tých, ktorí mu dôverujú a ponecháva ich samých sebe napospas.

Nie je nič príjemné musieť hrať politickú hru na tejto osobnej úrovni. No toto je posolstvo, ktoré môže rozkývať potenciálnych Trumpových podporovateľov, z ktorých mnohí majú len kusé informácie o tom, ako to bolo s Trumpovým životom a jeho kariérou.

Je to posolstvo, ktoré môže zaúradovať v tomto trpkom a cynickom čase u voličov, ktorí už tú zradu na sebe pocítili. Je to posolstvo, ktoré môže zaúčinkovať, pretože je to osobnostný vzorec, ktorému každý rozumie. Nastal čas, keď ešte nie naozaj neskoro, keď ešte stále možno predísť jeho nominácii.

Kampaň proti Trumpovi musí byť konkrétna a nemilosrdná. Musí to byť kaskáda jasných príkladov, ktoré sa budú vyťahovať deň po dni a stále s tým istým posolstvom: Donald Trump je zradca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite