Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slalomový ošiaľ

.oľga Hamadejová .časopis .šport

Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová. Vďaka tejto dvojici prežíva slovenské lyžovanie sezónu, aká tu ešte nebola.

Prvýkrát v histórii sa na stupienok víťazov postavili až dve Slovenky.

Francúzska lyžiarka Nastasia Noens je pripravená na štarte druhého slalomu vo Flachau. Zhora vidí až do cieľa a vie, že po skvelej jazde v prvom kole je blízko aj k životnému úspechu – premiérovému víťazstvu vo Svetovom pohári. Viac ako päťtisíc fanúšikov je zvedavých na to, či potvrdí pravidlo, ktoré v aktuálnej sezóne slalomu Svetového pohára dovtedy platilo. Kto vyhral prvé kolo, vyhral aj celé preteky. Kým vo švédskom Aare a v utorkových pretekoch sme si želali, aby najrýchlejšie po prvých jazdách ostali najrýchlejšími, v piatok večer sme verili, že to tak nebude. Tak blízko k historickému momentu pre slovenské lyžovanie sme totiž ešte nikdy neboli.

Svetový úspech

„Po prvom kole som bola veľmi rada, že Nastasia je prvá, pretože mám radšej pozície, keď musím útočiť a dobrý výsledok si musím vybojovať sama,“ vravela Veronika Velez-Zuzulová. Najrýchlejšia v druhom kole už zrejme po príchode do cieľa na prvom mieste tušila, že jej piatkový výkon ťažko niekto prekoná. V priestore pre najlepšie tri slalomárky však vedľa Veroniky stál predsa len niekto nervóznejší. Petra Vlhová spravila pre splnenie veľkého slovenského sna všetko, teraz mohla už len čakať na priebežnej tretej pozícii.

„Nevedela som, či to Nastasia zvládne, alebo nezvládne. Taký stres, aký som mala pri jej jazde, som nemala hádam ani na štarte,“ priznala slovenská kométa. Naše napätie trvalo necelých päťdesiatšesť sekúnd. To, že Noensovej druhá jazda nebude stačiť na Veroniku Velez-Zuzulovú, bolo jasné už počas jej trvania, v cieli však už bolo definitívne potvrdené, že Petra Vlhová bola v súčte o devätnásť stotín sekundy rýchlejšia ako napokon štvrtá Francúzka. Kým si to však Petra uvedomí, víťazka Veronika Velez-Zuzulová, aj druhá Frida Hansdotter sú už pripravené na kvetinový ceremoniál.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite