Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Videoimpérium prichádza

.iva Mrvová .časopis .lifestyle

Čakalo sa naň silnejšie ako na Starbucks. To, čomu veril málokto, sa stalo skutočnosťou. Na slovenský trh dorazila globálna streamovacia veľmoc Netflix.

Americká digitálna videoslužba aktuálne expandovala do 130 krajín sveta a nachádza sa medzi nimi i šťastné Slovensko. Prv než prepadneme eufórii a vyhlásime televíziu za prvok, ktorý do zabudnutia odprevadí generácia baby boomers, pozrime sa, čo aktuálne priniesla.

Výhoda online streamovacej služby nie je iba v tom, že je oficiálna, a teda bezpečnejšia než pirátske sťahovanie. Netflix môže učariť aj tým morálne imúnnym, ktorí svoje detstvo, adolescenciu i dospelosť trávia na torrentoch – dlho najpopulárnejšom spôsobe sťahovania na hranici zákonnosti.

Motiváciou na kúpu nebude mravný apel svedomia či legislatívna hrozba. Rozhodne bežná ľudská pohodlnosť. Netflix totiž v rámci niekoľkých klikov ponúka k dispozícii desiatky tisíc filmov, seriálov a dokumentov. Stačí mať pripojenie na internet, uhradené mesačné predplatné a pestré programy je možné sledovať na akomkoľvek zariadení od smart televízorov, počítačov cez tablety a mobily.

Kým staršia generácia je už geneticky prívetivejšia na predlžujúce sa televízne cikpauzy, tá mladšia, notoricky strácajúca pozornosť po minúte a pol, začína po chvíľke nudy hľadať iný cieľ vlastnej roztržitosti. Televízia mladým prestáva masívne stačiť nielen obsahom, ale i formou. V tom sa Netflix šikovne ošetril. Od nekonečných reklám diváka chráni, navyše mu po dopozeraní predkladá programy podľa jeho chuti, pri seriáloch hneď všetky diely naraz.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite