Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Znamenia osudu

.tomáš Gális .časopis .fenomén

Je až neuveriteľné, od koho všetkého človek počuje, že pravidelne navštevuje veštkyne. Nedalo mi, aby som to konečne nevyskúšal aj ja. Dozvedel som sa niečo o

Je až neuveriteľné, od koho všetkého človek počuje, že pravidelne navštevuje veštkyne. Nedalo mi, aby som to konečne nevyskúšal aj ja. Dozvedel som sa niečo o svojich schopnostiach, bolo to zábavné a tie panie boli veľmi milé. Jediná škoda, ktorú som utrpel, bolo 1 800 korún, ktoré som u nich nechal.

Na začiatku azda jedno priznanie. V ezoterickej oblasti som riadny ignorant a skeptik: mantra mi splýva s tantrou, netuším v akom poradí po sebe nasledujú znamenia horoskopu, nikdy som nevidel auru a karty rozkladám len v počítači, keď sa neviem sústrediť na písanie.
Aj preto som si musel u vykladačiek budúcnosti trochu vymýšľať a pretvarovať sa. Napriek tomu sa ich, rovnako ako tých, ktorí bez horoskopu nesadnú do lietadla, nechcem nijako dotknúť. Opíšem len, čo sa dialo a aké som mal pri tom pocity.

.taký neurčitý pocit
Pani M. býva v trochu ošuntelom byte za bratislavským Zimným štadiónom. Čakal som starú ježibabu s bradavicou na nose a mačkou na pleci. Prijala ma milá štyridsiatnička, usadila ma do obývačky s veľkým televízorom a playstationom. V izbe znela akási nekončiaca sa relaxčná melódia, v knižnici ležalo okrem učebníc angličtiny aj niekoľko astrologických príručiek, nejaká pop-psychológia a, samozrejme, niekoľko kníh od mystického guru Paola Coelha.
Na konferenčnom stolíku horela sviečka, po vonnej tyčinke zostal len zápach, rozháňaný ventilátorom v okne, ktorý mi celý čas fúkal na hlavu. Možno aj vďaka tomu som si udržal čistú hlavu. Bolo to fakt treba.
Dátum narodenia som nadiktoval už deň pred návštevou. Pani M. je totiž numerologička, a tak pre mňa vytvorila jeden hárok A4, na ktorom sa jej objavilo všetko, čo práve prežívam a na čo by som si mal dávať pozor.  Začala otázkou: „Tak čo máte, aké starosti?“ Zaklamal som a vysypal som zo seba niečo v tom zmysle, že mám taký zlý pocit či predtuchu, ako keby sa malo udiať niečo zlé.  

.som kompletný, hurá!
Pani, držiacej hárok môjho osudu v rukách, bolo už všetko jasné. Dozvedel som sa, že prechádzam „veľmi, veľmi prelomovým obdobím.“ Bez toho, že by som to bol nejako postrehol, som vraj na posledné narodeniny dosiahol duchovnú zrelosť, v dôsledku čoho by som mal „porozmýšľať čo a ako ďalej“ a hlavne zmeniť rebríček hodnôt.
Veľmi ma potešila informácia, že práve teraz je to najlepšie obdobie na to, aby som začal nové veci, pretože všetko staré, postavené na zlých základoch, odišlo preč. Do nasledujúcich narodenín ma možno čaká nová práca, nový vzťah, prípadne nové projekty či nové nápady.
Priznám sa, že ma to potešilo. Ešte radšej som však bol, keď jej výklad vyvrcholil slovami, že idem do obdobia, v ktorom mám rozvíjať vlastnú osobnosť, premýšľať nad svojimi krokmi a že som „kompletný človek.“ V duchu som jej zaďakoval, pretože niektorí si to dodnes nevšimli.


.mozgový blok
Znelo to lákavo, ale nad sviečkou stále visel problém mojich neurčitých predtúch. Ako sa prejavujú? Občas sa zobudím zo sna. Na ten sen si síce nikdy nespomeniem, ale mávam z neho nepríjemný pocit, akoby sa niečo zlé malo stať. Pani krútila hlavou, na sny sú vraj lepší odborníci... 
Videl som, že ju to trápi, tak som jej podal pomocnú ruku: „Keď sa to tak vezme, v podstate mi všetko vychádza,“ hovorím jej. „Pracujem, dokončujem dom, mám dieťa, netuším, odkiaľ sa to berie.“
Pani M. možné riešenie našla: „Tam by bolo vhodné odblokovanie, kineziológia.“  „Čo to je?“ pýtam sa. Pani odpovedá: „Keď je človek v strese, stuhnú mu svaly, proste nastane nejaký blok v mozgu a z toho potom vznikajú rôzne problémy ako je dyslexia, obezita, problémy s určitými ľuďmi, s určitým typom ľudí...“ Preto je nutné, aby sa to znovu odblokovalo, aby sa človek dostal „do veku, keď problém vznikol, alebo do veku najväčšieho porozumenia toho problému a zase sa to rôznymi korekciami odblokuje.“
Hm, pekná definícia, povedal som si. Neskôr som na stránke zharmonizujsa.sk zistil, že kineziológ sa pomocou svojej silne vyvinutej a na kurzoch kineziológie kvalitne vyladenej intuície dopracuje k príčinám stresu  alebo choroby a navrhne  zmeny nefunkčných modelov myslenia, ktoré si človek (pacient?) osvojil v detstve a dnes si už mnohé ani neuvedomuje. Cena je síce 2 000 korún za jedno sedenie, ale keď to pomôže, tak prečo nie?

.budú peniaze
Len či si na to nájdem čas. Pani sa totiž konečne chytila pomocnej ruky a zistila, že som „v riadnom švungu.“ Dieťa, dom a k tomu práca, do ktorej chodím každý deň – už len to je poriadna záťaž. Navyše neviem vypnúť, stále musím premýšľať, všetko si musím vyskúšať na vlastnej koži a ako pani zistila, naposledy som bol celkom sám vlani v apríli – necelé dva dni. 
Čo s tým mám robiť? Mal by som sa začať venovať koníčkom. Vhodné by boli relaxačné cvičenia, šport či meditácia. Mám menej pracovať, chodiť na prechádzky, vypnúť mozog a nakoniec aj tak sám prídem na to, čo mi najviac vyhovuje.
Mimochodom, som senzitívny (vhodná výbava na podnikanie), viem sa, dokonca až príliš, vžiť do kože iných a všetko veľmi prežívam. No a rodina je pre mňa veľmi dôležitá, bez nej by mi bolo smutno. Na konci života budem veľmi dobre finančne zabezpečený a nemám sa báť do narodenín niečo podniknúť. A na sto percent sa mi podarí dostavať dom, určite to bude aj preto, že som s ním začal v priaznivom období. Nečakaný záver...
Pani som zaďakoval, zaplatil a cestou od nej ma začali v kútiku duše prenasledovať myšlienky, či si akosi veľmi nezahrávam s vlastným osudom. Výsmech sa nemusí vždy vyplatiť.

.som liečiteľ
K pani D. som však prišiel už opäť dobre naladený a trošku lepšie pripravený spolupracovať. Príjemná päťdesiatnička ma usadila do kresla v obývačke, zariadenej podobne ako celý byt podľa zásad feng-šuej. Nevyrušovali žiadne tyčinky ani sviečky, jediným problémom bol len mierne neurotický psík.
Ako sa ukázalo, moja návšteva bola tak trochu omylom. Nejakým nedopatrením som si pamätal, že pani veští z ruky, ale v skutočnosti používala nejaké holistické karty, pero a papier, kyvadielko a súdiac podľa toho, k čomu sa ustavične vracala, určite aj nejakú vesmírnu energiu. Mám zostať alebo odísť, pýtal som sa sám seba. Nakoniec som zostal, nepokazím predsa tak príjemne sa začínajúce stretnutie. Začali sme, ako inak, dátumom narodenia. 
„Vidím vás ako kreatívneho človeka,“ hovorí pani, „len je tam trochu problém s vyjadrovaním citov.“ Dozvedel som sa, že potrebujem alternatívny spôsob života i liečenia. To mi nedalo, chcel som jej skočiť do reči, ale ona sa nedala a chrlila svoje poznatky ďalej. A to bolo dobre, pretože už viem, že sú u mňa „markantné tie tri sedmičky“ vďaka čomu mám dosiaľ nespoznané liečiteľské schopnosti!
To nemala hovoriť: jej kolegyňa spomínala zmenu práce a teraz toto! Najlepšie by zrejme bolo, keby som si ešte pred narodeninami nechal narásť bradu, trochu alternatívne sa priodel a odišiel liečiť. Trebárs do Belehradu.

.koľko sa to dožijem?
Z príjemných myšlienok ma ale vytrhla jej veta, že ak by mi niečo bolo (aj také sa môže stať liečiteľovi?), mám to najskôr skúsiť alternatívne: „Stačí mentálne požiadať vesmír o liečivé energie, zdvihnúť ľavú dlaň a pravú 15 až 20 minút prikladať na postihnuté miesto a nakoniec vesmíru poďakovať.“ (Pozor, pri tejto operácii v žiadnom prípade nie je dovolené mať prekrížené nohy!)
Trochu ma tiež znepokojilo, že tento rok budem mať, čo sa týka partnerských, priateľských, pracovných i príbuzenských vzťahov, trochu náročnejší. Navyše, ako povedala pani D., stretnem niekoho, kto od základov zmení môj život.
To zrejme bude trvať nejakých osem rokov. Pani mi veľavravne naznačila, že v tomto čase budem využívať nové šance, mám byť ústretový, ale zároveň mám vedieť, kedy povedať nie. „Dôležitá bude rovnováha, aby ste sa nedali zviesť na jednu stranu robením chýb,“ naznačila možný vývoj medzi 39. – 48. rokom môjho života. Čo ma však potešilo najviac, bolo jej zistenie, že medzi 48. – 57. rokom „to bude veľmi, veľmi finančne zaujímavé obdobie usilovnej poctivej práce.“
Už trochu menej zábavné bolo, že jej kolegyňa M. spomínala finančné zabezpečenie až na konci života. Uf, dal som si to dokopy a trochu som sa začal báť...

.idem si zapáliť
A čo môj sen? „Možno je to len strach z niečoho nového a nepoznaného,“ odtušila pani D. Aby si však bola istá, skúsila to otestovať kyvadlom. Potom, ako sa kyvadielko nad jej dlaňou dotočilo, už bola presvedčená: „Áno, tie sny sa vám snažia niečo naznačiť.“
Najlepšie však bude, keď si vraj čo-to o sebe prečítam v knihe Karmická astrológia, ktorú mi moja, no, nazvime ju veštkyňa, už aj podávala do ruky. Priznám sa, že vetám, ktoré nasledovali, som vôbec nerozumel: Som Strelec, čo však nie je totožné s mojím terajším astrologickým znamením. Je to karmická astrológia, kde jeden z aspektov občas robí šarapatu v horoskope. Pani dodala ešte niečo o dračom chvoste a dračej hlave a o severnom uzle v Škorpiónovi, kde sú nejaké úlohy pre tento život. Už som bol z toho dosť popletený, keď zrazu vstala a povedala: „Skúste si to teda prečítať, ja si zatiaľ idem zapáliť.“
To, čo som si prečítal, ma dosť vyviedlo z miery. Doteraz som bol zameraný na materializmus (dúfam aspoň, že nie na ten historický) a v minulých životoch moje ego trpelo, a preto si to dnes snažím vynahradiť... Dobrá víla mi všetko vysvetlila, rozložila karty, zafilozofovala si na tému „všetko so všetkým súvisí“, ubezpečila ma, že je všetko v poriadku, pretože tam mám tie sedmičky (horšie by to bolo s dvoma po sebe idúcimi osmičkami) a celý výklad zaklincovala tvrdením, že ten vysoký tlak určite nemám vrodený, pretože v dátume narodenia predsa nemám žiadnu štvorku.
Odchádzal som spokojný. Aj internistka bude rada, pretože mám naordinovanú prasličku a s pomocou vesmírnej energie sa dokážem liečiť aj sám. Určite sa poteší aj manželka, pretože s peniazmi, minimálne ku koncu života, nebude problém. Zamestnávateľ bude možno trochu pindať, ale ja aspoň konečne chytím osud do vlastných rúk.
Keď dopíšem, zapálim si vonnú tyčinku, trochu si polevitujem po obývačke a s blaženým výrazom budem čeliť nástrahám osudu. Vyštudujem súkromnú univerzitu kineziológie, dám si inzerát, že rád pomôžem s vašimi trápeniami – od zlých snov cez dyslexiu po rakovinu a budem zaspávať s vedomím, že o dvadsať rokov ma čaká finančne veľmi, veľmi zaujímavé obdobie.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite