Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vystúpenie poslanca Číža

.časopis .téma

Podpredseda parlamentu Miroslav Číž sa často zapája do parlamentných diskusií. Prinášame úryvok z 24. schôdze 25. júna 2008, keď reagoval na opozičný návrh odvolať ministra financií Počiatka.

Podpredseda parlamentu Miroslav Číž sa často zapája do parlamentných diskusií. Prinášame úryvok z 24. schôdze 25. júna 2008, keď reagoval na opozičný návrh odvolať ministra financií Počiatka.


Ďakujem za slovo. Pán predseda, vážené kolegyne, kolegovia, pripadla mi povinnosť zaujať stanovisko k predmetu dnešnej schôdze. Mne, nášho poslaneckého klubu. Tá situácia, samozrejme, nie je celkom jednoduchá, lebo o charaktere, o spôsoboch a o štýle politiky, ktorú prezentuje naša pani, naša vážená opozícia, teda pardon, je, myslím, že už ani nie potrebné niečo rozprávať, prezentácie, ktoré tu vidíme, jednoznačne naznačujú, o čo tu ide. Takže skôr, aj so súhlasom vážených kolegov, by som chcel adresovať niektoré slová iba verejnosti a tie slová spočívajú v tom, že Poslanecký klub strany SMER sa veľmi podrobne zaoberal situáciou a nezistil žiadny relevantný dôvod, pre ktorý by bolo potrebné akýmkoľvek spôsobom postupovať voči ministrovi vlády Roberta Fica, pánovi ministrovi Počiatkovi.
Náš klub považuje dôveryhodnosť strany za jednu z najdôležitejších vecí a, samozrejme, chcem verejnosti zároveň oznámiť, že sme pripravení a nesieme za takéto vyhlásenie zodpovednosť. (...) Rešpektujem váš blazeovaný úsmev, pán Mikloš, ja to cítim dodnes ako vlastizradu a napriek tomu, že nie som krvilačný, ja želám každému šťastie, ma veľmi mrzí, že náš právny a súdny systéme je bezbranný voči konaniam, ktoré ste vykonali Slovenskej republike a pokračujete v tom neustále. Nevidím v tom ani česť, odbornosť, úprimný záujem niečo riešiť, dokonca nechápem, že či vás baví prežívať týmto spôsobom váš život. Strácame život tým, že vedieme úplne nezmyselné diskusie, kde na zdravie alebo na svoje vlastné zdravie prisahám, že veľmi dobre viete, že tu robíte iba marketingové divadlo. A zneužívate nato priestor, ktorý by pre slovenskú verejnosť mal byť najposlednejší, parlament. Tu sa demonštruje náš charakter, nás všetkých, nielen vás. Tu všetci ukazujeme ako hľadáme pravdu, o čo nám vlastne ide, akými hodnotami skutočne disponujeme. Tento nezmyselný návrh, kde ste porušili elementárne pravidlá kolegiálnosti, korektnosti jednaní v parlamente, predseda parlamentu o tom rozprával. (...) Problém je, že v čestnej a korektnej diskusii by sme si veľmi radi vymenili názory, ale žiadna čestná ani korektná diskusiu, ani v náznaku, tu neprebieha. Prebieha tu festival neuveriteľného farizejstva a ešte som zvedavý, čoho sa všetkého dočkáme, pretože ešte tí najradikálnejší, takí tí tzv. bojovníci, nevystúpili, už sa teším, kde to znovu a čakám, keď znovu začneme hovoriť o Bieloruskách, o Kubách, o neviem, o Shávézovi, čo dokumentuje, že skutočne intelekt vo vašich radoch nespí, vážení kolegovia, a je neustále na stráži a neustále produkuje rôzne typy produktov.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite