Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti
(28. 7. - 3. 8. 2008)


FESTIVAL VIVA MUSICA
PONDELOK - PIATOK 28. JÚL – 1. AUGUST
V rámci festivalu Viva musica môžete počas tohto týždňa vidieť na uliciach Bratislavy napríklad argentínsku speváčku Sandru Rumolino, ruskú violončelistku Tatianu Vasiljevovú, etno-džezové zoskupenie Bashavel, amerického trubkára a speváka Abrama Wilsona či troch mladých tenorov zo Slovenska – Bršlíka, Kleina a Lehotského.


DIVADLO DVAKRÁT RODEN
PONDELOK - ŠTVRTOK 28. - 31. JÚL
Festival Léto hereckých osobností Bratislava * Praha ponúkne tentoraz svojim fanúšikom dve drámy, v ktorých hrá hlavné úlohy populárny český herec Karel Roden. Jednou z nich je Moliérov Zdravý nemocný v réžii Jakuba Macečka a druhou hra Otevřené manželství od Daria Foa a Francy Rameovej, ktorú naštudoval Patrik Hartl.


VÝSTAVA SOCHA A OBJEKT
PONDELOK - NEDEĽA 28. JÚL - 3. AUGUST
Do ulíc hlavného mesta počas Kultúrneho leta nevychádzajú len hudobníci a herci, ale aj výtvarní umelci. Pod kuratelou Viktora Hulíka sa koná už pätnásty ročník podujatia Socha a objekt. Pod holým nebom a v priestoroch Domu umenia môžete vidieť diela viac ako 60 sochárov vrátane takých slávnych mien ako Igor Mitoraj či Olbram Zoubek.


HUDBA TONY GREY PROJECT
STREDA 30. JÚL
Na kvalitný džez sa môžu tešiť tí, ktorí navštívia v polovici týždňa Vodnú vežu v Bratislave. Medzinárodnému projektu basgitaristu Tonyho Greya (spoluhráča klaviristky Hiromi) s bubnujúcim Valihorom a skvelým Gregoirom Maretom na ústnej harmonike bude predskakovať trio maďarského klávesistu Pétera Sárika.

HUDBA SOŇA HORŇÁKOVÁ
ŠTVRTOK 31. JÚL
V rámci cyklu Folkové popoludnia U červeného raka sa môžu návštevníci rovnomennej bratislavskej letnej čitárne tešiť na koncert gitaristky a pesničkárky Soni Horňákovej. Táto neúnavná propagátorka folku na Slovensku vie okolo seba šíriť okrem dobrej hudby aj pozitívnu náladu. Stretnúť sa s ňou môžete pod novinovým koňom!


FESTIVAL OPEN JAZZ FEST
PIATOK - SOBOTA 1. - 2. AUGUST
Džezový festival pod holým nebom je na Slovensku nevídaný, sympatický a odvážny projekt. Počas dvoch dní na Zelenej vode pri Novom meste nad Váhom si môžete na čerstvom vzduchu vychutnať hudbu Piotra Barona, Jiřího Stivína, Tonyho Greya, Lucie Lužinskej, Adrieny Bartošovej, AMC Tria či kubánskej speváčky Elsy Valle.


FESTIVAL ORAVA ROCKFEST 2008
PIATOK - SOBOTA 1. - 2. AUGUST
Aj metalisti a pankáči si prídu počas prvého augustového víkendu na svoje. Na lúke za amfiteátrom v Námestove sa zídu gitaristi a bubeníci zo skupín Arakain, Alkehol, Debustrol, Törr, Sanatorium, Karpina, Chikili Liki Tu-A, The Switch, Hyperion, Rumburax, Dragons Eye, HT, Konflikt či Zóna A. Na programe je aj paintball a slovenská hádzaná.


FESTIVAL REVIŠTE 2008
PIATOK - SOBOTA 1. - 2. AUGUST
Slovenskému alternatívnemu letu síce chýba masová propagácia, no už pätnásty rok spoľahlivo priťahuje fanúšikov neštandardnej hudby. V Revištskom podzámčí sa tentoraz okrem kapiel (Appendix, Sto múch, Longital, Dan Heriban, Chiki Liki Tu-A, Sako, Gate, Swan Bride, Šramot, Hvozd...) stretnú aj výtvarníci a divadelníci.


FESTIVAL BESEDA U BIGBÍTU
PIATOK - SOBOTA 1. - 2. AUGUST
V Topolovom hájiku pri Tasove neďaleko Veselí nad Moravou sa bude konať ďalší ročník priateľského festivalu Beseda u Bigbítu. Okrem slovenských a českých skupín (Vypsaná fixa, Lavagance, Midi Lidi, Živé kvety a pod.) zahrajú napríklad aj Tres Hombres z Rakúska, Erik Sumo Band z Maďarska či francúzsky trubkár Erik Truffaz so skupinou.


FESTIVAL FEST ANČA
PIATOK - NEDEĽA 1. - 3. AUGUST
Nultý ročník medzinárodného festivalu animovaného filmu s názvom Fest Anča prinesie na žilinskú Stanicu dve projekčné sály nabité programom, nočné kino pod holým nebom, otvorené besedy, workshopy, párty a koncerty skupín Nové mapy a Jelly Belly. Zvláštna pozornosť bude venovaná krátkym filmom vybraným do súťažnej sekcie.


KINO VTEDY V BRUGÁCH
Držiteľ Oscara a známy scenárista Martin McDonagh nakrútil čiernu komédiu o cti a podvodoch, ktorá sa odohráva v nádhernom prostredí belgického mesta Bruggy. Čo spravíte, ak vás šéf poverí, aby ste zabili vášho kamoša-zabijaka?
In Bruges (VB/Belg., 2008)
Réžia: Martin McDonagh. Hrajú: Colin Farrell, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson


KINO V ÚDOLÍ ELAH
Týždeň po návrate z Iraku je Mike Deerfield nezvestný a vyhlásený za dezertéra. Jeho otec, vojnový veterán, a policajná detektívka Emily Sandersová, však zistia, že oficiálna verzia sa, ako obyčajne, dosť líši od šokujúcej skutočnosti.
In the Valley of Elah (USA, 2007)
Réžia: Paul Haggis. Hrajú: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarando
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite