Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zuckerberg, s.r.o.

.filip Olšovský .časopis .spoločnosť

Rozpoznať pravý facebookový profil Marka Zuckerberga je jednoduché – za menom má malý modrý znak odškrtnutia. S identifikovaním jeho skutočného profilu je to o čosi náročnejšie.

V prvý decembrový deň sa verejný obraz Marka Zuckerberga zdal dokonalý. Na svojom profile oznámil radostnú správu – stal sa hrdým otcom malej Maximy. Svojej dcére adresoval aj celý pomerne obsiahly digitálny list s najdôležitejšou správou ukrytou takmer na jeho konci: „Tak, ako si ty začala novú generáciu rodu Chan (priezvisko Markovej manželky Priscilly – pozn. red.) Zuckerberg, my sme začali Iniciatívu Chan Zuckerberg, aby sme prepojili ľudí naprieč celým svetom.“ Kľúčová časť prišla v nasledujúcom odseku: „V prospech tejto myšlienky venujeme 99 percent našich facebookových akcií.“ V reči peňazí niečo vyše štyridsať miliárd eur. Alebo, ak chcete, približne dvojročný súčet výdavkov slovenského štátneho rozpočtu.
Facebook bol nadšený. Pod Zuckerbergovým príspevkom sa nadchýnali celebrity z celého sveta (spoznáte ich rovnako, ako Marka – podľa modrej fajky za menom). Z narodenia Maximy sa tešil Arnold Schwarzenegger, Andrea Bocelli, Shakira aj Melinda Gates, manželka Billa Gatesa. Opäť sa skloňovala Markova preslávená skromnosť (stále nosí tie isté tričká a mikinu a šoféruje Volkswagen Golf), ako i nová éra filantropie. To všetko na pozadí fotografií šťastného páru Marka Zuckerberga a Priscilly Chan, dcéry čínsko-vietnamských utečencov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite