Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovenské obrazy o nás

.lilla Proics .časopis .kultúra

V budapeštianskom Slovenskom inštitúte sa konala do konca novembra výstava fotografií Borisa Németha s názvom Zo života krajiny.

známy slovenský fotožurnalista je absolventom Katedry fotografie a nových médií Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Deväť rokov je členom redakcie časopisu .týždeň, ale spolupracuje aj s inými médiami. Jeho fotografie sú na Slovensku dobre známe, zúčastnil sa na viacerých výstavách doma aj v zahraničí.
Fotografie Borisa Németha sú bezchybne novinárske, no zároveň sú tak mimoriadne dramatické, že obstoja aj samy osebe. A v kontexte výstavy dokážu bez akéhokoľvek slovného vysvetľovania opísať charakteristické črty verejného života a spoločenské pohyby z blízkej minulosti nášho regiónu. Materiál vystavený v Slovenskom inštitúte je reprezentatívnym výberom z autorovej fotografickej knihy Na ceste/On the road publikovanej v roku 2013. Kniha prostredníctvom šiestich rokov práce reflektuje rôzne oblasti slovenského verejného života: folklórne a hudobné festivaly, politické demonštrácie, náboženské obrady, púte, letecké prehliadky alebo „iba“ krajinu.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite