Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod Lupou Jána Štrassera: Nie je dôchodca ako dôchodca

.ján Štrasser .časopis .klub

Slza dojatia sa mi zaleskla v oku pri pohľade na Roberta Fica, blížiaceho sa s kyticou (a s úsmevom!) k zachovalej vyparádenej dôchodkyni.

Nie, výnimočne to nebolo na Medzinárodný deň žien, tentoraz šlo o iné: premiér si najal Jednotu dôchodcov Slovenska na monitorovanie cien potravín, na ktoré sa bude vzťahovať znížená daň z pridanej hodnoty.
Ľudskou rečou povedané, vybraní dôchodcovia sa budú motať po predajniach Billy, Tesca a Mojich samošiek a orlím zrakom sledovať cenovky, či sú na každej dve ceny – s bežnou DPH a zníženou DPH. A vraj aj to, či je zníženie ceny vyrátané správne.
Dôchodcovia (aspoň podľa ich šéfa Lipianského) sú pripravení. Ba nadšení. Bodaj by nie – vláda si ich cení, vláda ich potrebuje, vláda im prejavila dôveru. Na výkon svojej misie dostanú poverovacie listy, možno aj odznaky či pásky na rukávy. A hárky, do ktorých budú zapisovať nedostatky a hlásiť ich vyššie. (O donucovacích prostriedkoch sa nehovorilo, asi by to pripomínalo Pomocnú stráž VB či priam Ľudové milície.) Ľudia, bdejte! Obchodníci, traste sa!
Ako občan sa hanbím za tých, čo vymysleli túto pofidérnosť, ako dôchodca za tých, čo sa na ňu dali/dajú nachytať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite