Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Moja osobná prosba

.štefan Hríb .časopis .editorial

Na tomto mieste píšem väčšinou o iných ľuďoch. Teraz však urobím výnimku. Obraciam na každého z vás s jednou osobnou prosbou a jednou osobnou radosťou.

Začnem radosťou.

Hrdo oznamujem, že práve vydávame knižnú novinku, ktorá je viac ako kniha. Je to príbeh kňaza, ktorého komunisti väznili v uránových baniach a ktorého potom jeho vlastná cirkev odsunula na okraj. On sa však nepoddal zatrpknutosti, naopak, premenil sa na ostrov autentickej lásky. Raz mi k tomu povedal: „Každá namáhavá cesta je pravdivá a správna, a každá pohodlná cesta vedie do pekla.“

Kniha Náš António je venovaná Antonovi Srholcovi, v ktorom sa Slovenska už desiatky rokov potichu dotýka nebo. Nechcem o obsahu knihy prezradiť všetko. Ale jednu vec musím: Pokladom knihy sú legendárne kázne Antona Srholca z bratislavského kostola Blumentál z obdobia komunistickej diktatúry v rokoch 1972, 1973 a 1974.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite