Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Závidím škandinávskym krajinám

.ján Oravec .časopis .týždeň v ekonomike

Jeden deň, dve významné medzinárodné inštitúcie, každá na inej strane Atlantiku, dve povšimnutiahodné publikácie, jedna spoločná téma – kvalita regulácií.

svetová banka v USA a Organizácia pre hospodársku spoluprácu v Európe zverejnili minulý týždeň, dokonca v ten istý deň, analýzy hodnotiace kvalitu regulačnej politiky. Keďže je to práve regulácia, čo podnikateľom spôsobuje často zbytočné problémy, je dobre, že sa o tejto téme hovorí aj na medzinárodnej úrovni. Na druhej strane, ani tímy špičkových analytikov nie sú zárukou výsledku, ktorý možno akceptovať bez výhrad. Len na ilustráciu, krátky pohľad na postavenie Slovenska v najnovšom rebríčku Svetovej banky Doing Business 2016: Ten, kto si pamätá našu minuloročnú 37. priečku, musí byť prekvapený, pretože tento rok je to 29. priečka, pričom banka tvrdí, že naše postavenie sa oproti minulému roku nezmenilo. Rozlúštenie tejto záhady treba hľadať v metodologických poznámkach, podľa ktorých prišlo k úprave výpočtu jednotlivých indikátorov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite