Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tofu kultúra

.ľubica Belhadjová .časopis .lifestyle

Jedno z tradičných taiwanských jedál je poriadne smradľavé tofu. Nie že by bolo zapáchajúce iba pre nás Neázijcov, ktorí na ich chute nie sme zvyknutí.

臭豆腐v preklade doslova znamená smradľavé tofu. A tak, ak je na ulici hoci len jeden stánok s touto špecialitou, celú cestu zadržiavam dych.
A tak, ak je na ulici hoci len jeden stánok s touto špecialitou, celú cestu zadržiavam dych.
Taiwanskí kamaráti ma na ochutnávku tejto „maškrty“ nahovárali už tisíckrát. A nevedeli pochopiť, prečo zo zásady nejem to, čo mi nevonia. Samozrejme, pomyslela som si, lebo veď väčšina vašich obľúbených jedál nevonia. A na pohľad tiež nie sú nič extra. Ale ono je to tak s tým životom v Ázii. Že podobné európske zásady sa skôr či neskôr aj tak porušia. Najmä keď je človek hladný.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia
.posledné
.neprehliadnite