Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Sled udalostí

.časopis .téma

Útok: V piatok 25.augusta 2006 prepadli v Nitre študentku Malinovú dvaja útočníci. Keď upadla do bezvedomia, napísali jej na zadnú časť blúzky nápis „Maďari za Dunaj. SR bez parazitov“.

Útok: V piatok 25.augusta 2006 prepadli v Nitre študentku Malinovú dvaja útočníci. Keď upadla do bezvedomia, napísali jej na zadnú časť blúzky nápis „Maďari za Dunaj. SR bez parazitov“.

Tlačovka: Minister vnútra Robert Kaliňák a policajný prezident Ján Packa 12. septembra 2006 vyhlásili, že Hedviga Malinová si útok vymyslela. Neskôr sa ukázalo, že minister vo viacerých prípadoch nehovoril pravdu.

Obhajca: 14. septembra 2006 prestal Hedvigu zastupovať poslanec za SMK Gábor Gál. Nahradil ho piešťanský advokát Roman Kvasnica, ktorý odvtedy podal niekoľko sťažností proti postupu polície. 

Ako z hororu: podľa svedectva Hedvigy a jej priateľa Petra sa 21. novembra 2006 do ich domu v noci dostali neznámi vlamači. Nechali tam pootvárané zásuvky a skrinky, pootvorené vchodové dvere, otvorené dvere na aute.

Médiá: Po kritike polície, ktorú ako prvý vyslovil Eugen Korda ešte ako reportér STV, prišiel v máji 2007 s novými faktami náš časopis. Nové svetlo na prípad vrhol aj náš rozhovor s psychiatrom Jozefom Haštom.

Obvinenie: V máji 2007 polícia Hedvigu Malinovú obvinila z krivej výpovede a krivej prísahy. Podľa strážcov zákona si študentka prepadnutie v Nitre vymyslela. Za tento čin hrozí páchateľovi jeden až päť rokov väzenia.

Svedok: V júni 2007 odvysielala spravodajská televízia TA3  výpoveď Zdena K. z Nitry, ktorý povedal, že Hedvigu skutočne prepadli a on pozná útočníka. Túto skutočnosť sa mal dozvedieť od jeho príbuzných.

Tím: V septembri 2007 zriadila Generálna prokuratúra pre kauzu Hedviga Malinová špeciálny vyšetrovací tím. Generálny prokurátor Dobroslav Trnka zároveň priznal, že polícia aj prokuratúra počas vyšetrovania pochybili.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite