Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Klienti hľadajú alternatívy

.redakcia .časopis .týždeň v ekonomike

Chce služby privátneho bankovníctva sprístupniť nielen vyššej, ale aj širšej strednej vrstve. Vraví, že jeho banka si necháva platiť predovšetkým za pridanú hodnotu.

Chce služby privátneho bankovníctva sprístupniť nielen vyššej, ale aj širšej strednej vrstve. Vraví, že jeho banka si necháva platiť predovšetkým za pridanú hodnotu. Riaditeľ Odboru privátneho bankovníctva v Privatbanke Jozef Krammer.

.od akej hodnoty majetku môže klient využívať služby privátneho bankovníctva?
Minimálny objem sa pohybuje od hranice 50-tisíc eur disponibilného finančného majetku vyššie. Ak niekto má takúto sumu k dispozícii, už dokáže v rámci privátneho bankovníctva využívať služby riadených portfólií. Chceli sme aj vyššej strednej vrstve ukázať, čo privátne bankovníctvo znamená a aké služby mu môže ponúknuť. Nie je to elitný klub, na ktorý treba veľký balík peňazí.

.čo môže klient očakávať od privátneho bankára?
Tak ako rodinný lekár alebo právnik je privátny bankár partner klienta. Špecializuje sa na oblasť správy majetku. Celé je to o rade a názore, lebo na konci vždy rozhoduje klient. Často prídu klienti s plánmi, víziami, nápadmi, ako investovať ich voľné prostriedky, a my ako banka sa ich snažíme aj trochu odradiť a privodiť k zodpovedaniu niekoľkých otázok. Môžeme napríklad klientovi poradiť, že jeho osobným potrebám by namiesto kúpy jedného-dvoch bytov, ktoré by ďalej prenajímal, lepšie svedčila investícia trebárs do dlhopisov realitných spoločností. Tie ovládajú nákupné centrá, majú ich diverzifikované geograficky a ich príjmom sú nájmy od jednotlivých predajní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite