Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rob Cass: Mirove pesničky sú výborné

.peter Bálik .oliver Rehák .časopis .kultúra

Rob Cass je jedným z dvoch interných producentov londýnskych štúdií Abbey Road. Tým Ďalším je Giles Martin, syn Georgea Martina.

Rob sa podpísal ako producent pod najnovší album Mira Žbirku.

.čo práve teraz robíte?
Práve pracujem na albume Michaela Devina zo skupiny Whitesnake. Je možné, že v blízkej budúcnosti budem robiť album s Jerry Lee Lewisom. Nedávno som s ním bol po jeho koncerte v Glasgowe. Všetko sa bude odvíjať od jeho zdravia. Je to starý pán, ale má sa dobre. Chcú, aby si s ním zaspievali rôzne veľké mená z pop music. Uvidíme.

.pred albumom s Mirom Žbirkom ste nahrávali posledný album Jacka Brucea z Cream, ktorý krátko potom zomrel. Ako si na to spomínate?
Niekde vnútri som vedel, že to bude jeho posledná nahrávka. Jeho zdravotný stav bol dosť zlý, transplatovali mu pečeň, pred nahrávaním dvakrát takmer zomrel. Ale bolo to úžasné nahrávanie so skvelými hudobníkmi. Mali sme tam Phila Manzaneru z Roxy Music, Johna Medeskiho alebo Bernieho Madsena z Whitesnake. Mimochom, práve vďaka Berniemu som sa stal profesionálnym hudobníkom, pretože ma zobral do svojej skupiny Alaska, bol som tam spevákom. Doma som si spravil vlastné štúdio, kde som pracoval na svojich demách, ľuďom sa páčil ich zvuk a tak ma poprosili, či by som nemohol pracovať aj na ich. Tak sa začala moja štúdiová a producentská kariéra.

.ako ste sa dostali do Abbey Road?
Keď som tu robil nejaké nahrávky, spýtali sa ma, ako sa mi darí s mojím štúdiom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite