Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

František vo Washingtone

.dalibor Roháč .časopis .týždeň v ekonomike

Trump môže byť na ceste k republikánskej nominácii, EÚ v kríze a Putin v Sýrii. Minulotýždňový Washington žil čímsi iným: návštevou pápeža Františka.

Amerických televíznych komentátorov najviac fascinoval pápežov Fiat 500 – implicitný konsenzus na staniciach Fox News bol, že v takom malom automobile predsa dospelá osoba nemôže jazdiť. Satirická stránka The Onion zverejnila texty o pápežovom trojhodinovom prestupe na letisku v Atlante. A tiež o tom, ako zmenil svoj názor na kapitalizmus po tom, ako v amerických supermarketoch videl rozsiahly výber sušienok Oreo. Na internete sa tiež objavila petícia, aby požehnal nespoľahlivému washingtonskému metru.

Mnohí sú, samozrejme, z Františka v rozpakoch. Jeho mlčanie o ľudských právach na Kube, ktorú navštívil pred tým, ako si to namieril do Spojených štátov, bolo sklamaním pre tých, ktorí dúfali, že bude stimulom pre disidentov na ostrove – vrátane katolíckych.

Nepriateľské reakcie vyvoláva aj pápežova kritika kapitalizmu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite