Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej

.dorota Nvotová .časopis .osobnosti

Na svete existuje veľa čudesných chorôb. Človeku sa zastavuje mozog, keď o

Na svete existuje veľa čudesných chorôb. Človeku sa zastavuje mozog, keď o nich počuje. Jeden kamarát mi hovoril o parazitovi, ktorého má pomerne veľa ľudí a ktorého prítomnosť v tele okrem iných fyzických príznakov spôsobuje aj jednu veľmi čudnú poruchu.
Človek napadnutý týmto organizmom má sklony nosiť špinavé oblečenie. Keď môj kamarát túto story dopovedal, padol mi zrak na jeho zamastené rifle. „Hej, aj ja tam asi patrím.“ ...Neskôr som sa dozvedela, že dotyčný človek si umýva vlasy len na Vianoce. On si ich normálne nechá celý rok špinavé. Myslím, že on toho chrobáčika určite má. A odvtedy sa neviem ubrániť pozorovaniu ľudí a tipovaniu, kto má a kto nemá tohto zvláštneho chrobáčika. Niekedy sa mi zdá, že ho majú všetci chlapi. Ďalšou zaujímavou chorobou, o ktorej som sa nedávno dopočula, je choroba, ktorú prenášajú mačky. Mačka ju dostane od myši a my od mačky. Tá má za následok spomalenie reflexov. Preto ňou ochorie myš, aby ju mačka lepšie ulovila. Zvláštny je však dopad na človeka. Okrem spomalenia reflexov u oboch pohlaví sa táto choroba u žien prejavuje aj otvorenosťou. Jednoducho ženy, ktoré to majú, sú vraj úprimné a ukecané a prístupné. Údajne práve zase kvôli tomu, aby boli lepšou korisťou.
Táto choroba nie je nebezpečná. Okrem spomalenia reflexov nespôsobuje nič iné....ale práve vinou tých reflexov má vraj na svedomí väčšinu dopravných nehôd. Takže v konečnom dôsledku nás táto choroba systematicky aj keď nepriamo zabíja. A teraz sa podržte. Má ju vraj 50 percent ľudí. No a asi najväčšie peklo z týchto divných chorôb je spánková paralýza. O tom skoro nikto nič nevie. Je to veľmi ojedinelá porucha spánku. Človek sa zobudí uprostred noci, ale iba duchom, nie telom. To znamená, že jeho telo spí a je totálne paralyzované, ale duch je hore a uvedomuje si priestor, v ktorom sa nachádza. Túto paralýzu sprevádzajú strašidelné zvuky a vizuálne výjavy, kde sú prítomné rôzne siluety a tiene a hlasy...väčšinou sa to objaví v živote postihnutých osôb len párkrát a postihnutí sú presvedčení, že ich unieslo UFO alebo čosi také, taký je ten zážitok reálny. Naťukajte si do youtube sleep paralyse a uvidíte tam niekoľko hrôzostrašných videí, ktoré by som fakt nepozerala pred spánkom. Urobila som tú chybu asi pred týždňom, pretože dve mne blízke osoby tým trpia a chcela som vedieť čo najviac, a doteraz sa bojím zaspať. To je hrozné, keď si človek predstaví, aké všelijaké desivé nevysvetliteľné chotoby naňho číhajú za každým rohom. A ktovie, čo všetko už máme. Tie špinavé chrobáčiky a mačaciu chorobu mnohí z nás.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite