Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák .časopis .osobnosti

Skupina Rage against the machine odohrala koncert na festivale u

Skupina Rage against the machine odohrala koncert na festivale u našich susedov. Táto mimoriadne žiadaná kapela mala na svojom prinesenom pozadí veľkú červenú komunistickú hviezdu a jedným z vrcholov bola internacionála po rusky. V prípade RATM ide o jednu z najdrahších skupín vôbec.
Keď sa vám už podarí zohnať potrebné desiatky miliónov korún, príde skupina obšťastniť svojím proletárskym hudobným cirkusom ľud aj k vám. Nenávidená ruka trhu tu robí zázraky – o ich koncert je veľký záujem a keďže ide o nedostatkový tovar – skupina mala dlhú pauzu a nemôže hrať na viacerých miestach naraz – cena išla šialene hore. Nezávidím im ich peniaze, keď je niekto za tú hlúposť ochotný zaplatiť, nech zaplatí a nechá  sa oblbovať do aleluja. Za dobré peniaze sú podaktorí ochotní urobiť čokoľvek, aj hrať hudbu pod symbolom utrpenia a zavraždenia desiatok miliónov ľudí.
Ak im dobre zaplatíte, zaspievajú aj u vás hymnu, v mene ktorej sa zabíjali muzikanti, predavačky, inžinieri, všetko jedno, kto nie je s nami, je proti nám, a tak nech sa nečuduje. Nerozumiem hlavne tomu, kto je ochotný tomuto zvrátenému biznisu tlieskať. Viete si predstaviť, že by si nejaká skupina priviezla na festival veľký hákový kríž a pospevovala by pred davmi nadšených ľudí pieseň Die Fahne hoch? (Čo nebolo, môže byť, veď elitný skinhead Daniel Landa je žiadanou a pomerne veľkoryso akceptovanou celebritou.)  Ale späť k tým vyšportovaným krásavcom, ktorí sa tvária, že bojujú proti stroju podporou ideológie, ktorá bola sama výnimočným strojom proti slobode. Určite si festival užili, v šatni mali množstvo biopotravín, chutné šalátiky a značkový alkohol. Občas niečo šupnú na charitu, nechajú sa odfotiť v nejakej chudobnej štvrti s utrápeným dieťaťom, ponadávajú na svetový kapitál. Potom vbehnú do učtárne, skontrolujú stav svojich účtov, ešte niečo dobré spapkajú a pohnú sa ďalej tváriť sa na spravodlivých antikapitalistov. Vynášalo to vždy, oproti komunistom s ich privatizáciou majetku celej krajiny sú aj naše finančné skupiny len hračkárskymi združeniami. To, že komunizmus a sociálna spravodlivosť, či nebodaj ľudské práva sa vylučujú, musí pochopiť každý. Je to však skvelý biznis. A to nielen v hudbe. Podobní cirkusanti sa tešia výnimočnej popularite aj v politike. Viva la revolucia!
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite