Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prevažuje ochota pomáhať

.zuzana Jedličková .peter Jedlička .časopis .téma

Postoj Nemecka k problému utečencov je, mierne povedané, odlišný od postoja Slovenska. Postoj Angely Merkelovej je, mierne povedané, odlišný od postoja Roberta Fica. To asi postrehol každý, kto túto tému sleduje v médiách. Z novín, televízie a internetu v uplynulých dňoch prichádzali videá a zábery nadšeného vítania  utečencov na nemeckých vlakových staniciach. 

Postoj Nemecka k problému utečencov je, mierne povedané, odlišný od postoja Slovenska. Postoj Angely Merkelovej je, mierne povedané, odlišný od postoja Roberta Fica. To asi postrehol každý, kto túto tému sleduje v médiách. Z novín, televízie a internetu v uplynulých dňoch prichádzali videá a zábery nadšeného vítania utečencov na nemeckých vlakových staniciach. Mníchovčania po vystúpení utečencov z vlaku spievali Ódu na radosť, dobrovoľníci roznášali jedlo a vodu, nemeckí policajti požičiavali usmiatym sýrskym deťom čapice. Ide o prehnané prikrášľovanie reality, alebo o verné zobrazenie postojov Nemcov? Asi to cynikov prekvapí, ale skôr o to druhé. Naznačujú to naše konkrétne osobné zážitky z posledných týždňov a mesiacov. Naša priateľka Sabine je onkologička, žije blízko Giessenu a vo voľnom čase pomáha utečencom. Začala s tým dávno predtým, ako sa začala utečenecká kríza. Pomáhala eritrejskej rodine – matke so štyrmi malými deťmi – oblečením, vozením detí do školy, prekladaním na úradoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite