Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kľúčový bod

.martin Petro .časopis .šport

Naši futbalisti si zapísali na poslednom reprezentačnom zraze jeden bod zo šiestich možných. A aj tak môžeme otvárať šampanské a vyhadzovať ich do vzduchu ako hrdinov národa.

Zmeškať nadchádzajúce EURO je za súčasných okolností rovnako pravdepodobné, ako to, že nikým neatakovaný Hamšík na dokonalom teréne prekopne z metra prázdnu bránu. Pravdu povediac, mali by sme to ohromne ťažké, aj keby sme chceli nepostúpiť zámerne.
Z posledných dvoch zápasov (doma s Bieloruskom a v Luxembursku), v ktorých budeme veľkým favoritom, nám – pri troche zjednodušenia – stačí rovnaký počet bodov, ako Ukrajina uhrá s majstrom Európy. Ak Španielsko na Ukrajine vyhrá, nepotrebujeme už ani bod. A to ešte predtým čaká Ukrajincov neľahký zápas v Macedónsku.

.silná skupina
Zaujímavé je, že vo fiktívnej deväťčlennej tabuľke tretích tímov zatiaľ vedie práve „naša“ Ukrajina. Ak by sme v tejto tabuľke figurovali my, mali by sme na jej čele štvorbodový náskok pred druhým Chorvátskom. To znamená, že aj keby sme vo zvyšku cyklu fatálne zlyhali a Ukrajina by predviedla famózny finiš, postúpili by sme bez baráže – ako najlepšie mužstvo na treťom mieste.
To, že z našej skupiny môžu celkom reálne postúpiť na EURO tri mužstvá priamo, iba dokumentuje, že sme mali skutočné ťažkú skupinu. Môžeme objektívne uznať, že z hľadiska nahromadenej sily jednotlivých mužstiev a ich predvedených výkonov patrila medzi štyri najsilnejšie. Napriek tomu si naši hráči začali precvičovať základné francúzske frázy už po šiestich zápasoch.
Postup na záverečný turnaj je hotovou vecou, a tak by sme sa naň mali dívať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite