Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

FESTIVAL GITAROVÝ FESTIVAL J. K. MERTZA
PONDELOK  SOBOTA 23. – 28. JÚN
K letnej hudobnej sezóne v Bratislave patrí aj festival klasickej gitary, ktorého 33. ročník prinesie do Klarisiek mnoho zvučných mien: Zoran Dukić z Chorvátska, Jorgos Panetsos z Grécka, Paolo Pegaro z Talianska či Carles Trepat zo Španielska. S džezovým projektom vystúpi Henry Tóth a barokovú gitaru a lutnu rozozvučí Stephen Stubbs.

HUDBA LENNY KRAVITZ
UTOROK 24. JÚN
Po otváracom divadelnom predstavení, ktorým bola inscenácia baletu Kylián na Hlavnom námestí v Bratislave, sa Bratislavské kultúrne leto a Hradné slávnosti začnú veľkým open-air koncertom. Na štadióne Artmedia vystúpi svetoznámy americký umelec Lenny Kravitz a ako predkapely zahrajú domáca Para a americký One Republic.

DIVADLO DOTYKY A SPOJENIA
UTOROK – NEDEĽA 24. – 29. JÚN
Slovenské komorné divadlo v Martine už štvrtýkrát hostí svojich kolegov z celého Slovenska na festivale Dotyky a spojenia. Okrem prehliadky najlepších predstavení minulej sezóny sú na programe aj pouličné predstavenia, koncerty, workshopy či záverečná diskusia o festivale Pod lampou s moderátovom Štefanom Hríbom.

HUDBA SANTANA
ŠTVRTOK 26. JÚN
Ďalšia hviezda svetového lesku ožiari vo štvrtok bratislavský štadión Pasienky. Hoci výška vstupného niektorých môže odradiť, o pár rokov to budú ľudovať – gitarista Carlos Santana sa na Slovensko chystá prísť prvý a pravdepodobne aj posledný raz. Tí, ktorí zažili jeho koncerty v posledných rokoch, vedia, že ide o číru radosť z muziky.

FESTIVALY VÍKEND PLNÝ FESTIVALOV
PIATOK – NEDEĽA 27. – 29. JÚN
Posledný júnový patrí rôznym hudobným festivalom – najväčším z nich je Topfest 2008 v stredisku Zelená voda, ale návštevníkov určite budú mať aj Dobrofest v Trnave, Šariš Tajvan Leto v Čani, elektronický Rotor Jelenec, Skalica Fest, Festival Mlyn v Kamennom Mlyne pri Malackách či Dobrý festival v Prešove.

FILM ARTFILM 2008
PIATOK – NEDEĽA 27. – 29. JÚN
Medzi početnými hudobnými festivalmi sa nestratí ani jeden filmový. Trenčianskoteplický Artfilm začína svoj šestnásty ročník a bude pokračovať až do nedele šiesteho júla. Okrem množstva filmových projekcií a sprievodných podujatí sa môžu návštevníci tešiť aj na významných hostí, napríklad na švédsku herečku Liv Ullmann.

DIVADLO CIBULÁK 2008
PIATOK – NEDEĽA 27. – 29. JÚN
Už dvadsiatykrát sa v Pezinku odohrá divadelný festival Cibulák. Tentoraz z programu vypadli večerné koncerty hudobných skupín, no namiesto nich organizátori ponúkajú viac divadla a nočné predstavenia. Veľký dôraz sa kladie aj na pouličné divadlá a špeciálny program pre deti, ktorý má svoj čas v nedeľu dopoludnia.

VÝSTAVA VIDÍME VÁS RADI
PIATOK – NEDEĽA 27. – 29. JÚN
Slovenská národná galéria v Bratislave oslavuje šesťdesiate výročie svojho vzniku originálnou výstavou s názvom Vidíme vás radi. Kurátori Dušan Buran a Katarína Müllerová sa pokúsili vybrať z depozitára 111 diel, ktoré pochádzajú z rôznych časových období (od 13. storočia do súčasnosti), sú mimoriadne hodnotné a zároveň reprezentatívne.

FESTIVAL VOĽNOSŤ NA NEVOĽNOM
PIATOK – NEDEĽA 27.  – 29. JÚN
Open air festival v Nevoľnom pri Kremnici láka nielen vystúpeniami známych slovenských a zahraničných gospelových kapiel (Tretí deň, Lámačské chvály, Broken Reed, Judy Bailey, Jahaziel, DJ G), ale aj netradičnými workshopmi (hip-hop, lukostreľba, horolezecká stena, žonglovanie…), prednáškami, filmami, divadlami či ľudovou veselicou.

DISKUSIA 7. LEVOČSKÉ FÓRUM
SOBOTA 28. JÚN
Stála konferencia Občianskeho ištitútu v spolupráci s ďalšími organizátormi pozýva záujemcov do Mestského divadla v Levoči, kde sa uskutoční beseda na tému Je právo o spravodlivosti…? Hosťami budú Ernest Valko, Eugen Korda, Daniel Lipšic, Peter Hrnčiar a  Štefan Kamenický, moderuje Peter Jeseňák.

KINO SÚDNY DEŇ
Temný sci-fi príbeh o tom, čo všetko by sa mohlo stať. Britská vláda dá postaviť na hraniciach Škótska obrovskú neprekonateľnú stenu, ktorá má zabrániť šíreniu záhadnej epidémie. Po štvrťstoročí však dozrel čas pozrieť sa za tento múr.
Doomsday (VB, 2008)
Réžia: Neil Marshall. Hrajú: Rhona Mitra, Bob Hoskins, Malcolm McDowell

KINO NARNIA: PRINC KASPIAN
Postavy z nadčasového diela C. S. Lewisa opäť ožívajú v pokračovaní príbehov z Narnie – súrodenci Pevensieovci v ňom pomáhajú princovi Kaspianovi, právoplatnému nástupcovi trónu, nájsť leva Aslana a poraziť tyranského kráľa Miraza.
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Réžia: Andrew Adamson. Hrajú: Ben Barnes, Georgie Henley, Vincent Grass
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite