Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Lintner, extraliga a bojkot

.peter Vretenička .bohumil Stejskal .časopis .šport

Ešte pred mesiacom boli slovenskí hokejoví fanúšikovia jednotní, dnes sú rozdelení na dva tábory. Niektorí chceli, aby Richard Lintner ponuku šéfovať extralige prijal, niektorí to zas principiálne odmietali.

Richardove rozhodnutie uzrelo svetlo sveta a mnohí ho považujú za vztýčenie bielej vlajky na znamenie, že Igor Nemeček vyhral vojnu o pozíciu vládcu slovenského hokeja. Je to naozaj tak? Ide skutočne o kapituláciu? Ruší sa týmto automaticky bojkot reprezentácie a extraligy?


.prečo to Lintner zobral

Hneď po tom, ako Igor Nemeček triumfoval vo voľbách, sa začalo kade-tade a nielen v Bratislave šuškať, že Lintnerovi ponúknu po volebnej prehre miesto šéfa Pro-Hokeja. Nech drží... viete čo a krok. Odtiaľ môže zveľaďovať extraligu, keď potom tak veľmi túži. Jeho pracovná skupina sa rozbije, fanúšikovia rozdelia a víťaz bez problémov vydrží pri kormidle až do roku 2019, do domácich majstrovstiev sveta.

Navyše vediac, aká „jednoduchá“ úloha Lintnera čaká, bude dosť možné, že ligu sa mu na úroveň NHL dovtedy dostať nepodarí a do čela zväzu sa o štyri roky postaví... napríklad taký Lukáš Machala. Spočiatku sa reči, čo si vrabce čvirikali, dali považovať len za neškodné štebotanie. No čas ukázal, že šuškanda vlastne ani nebola ďaleko od pravdy. Kurz na pána Machalu vo voľbách 2019 by bol dnes excelentný, pravda keby ho nejaká stávková kancelária bola ochotná vypísať...

Prečo to teda Lintner zobral, keď počas kandidatúry viackrát hovoril, že ak bude zvolený za prezidenta, zjednotil by extraligu zrušením Pro-Hokeja ako zbytočnej organizácie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite