Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovo Brata Filipa

.brat Filip .časopis .osobnosti

Vo futbale sa postupom času vyprofiloval post hráča nazývaného „libero“. Dnes je to v podstate stredný obranca a má pevne stanovené pole pôsobnosti, ale od počiatku to tak nebolo. Herný štýl libera spočíval v etymológii toho slova.

Vo futbale sa postupom času vyprofiloval post hráča nazývaného „libero“. Dnes je to v podstate stredný obranca a má pevne stanovené pole pôsobnosti, ale od počiatku to tak nebolo. Herný štýl libera spočíval v etymológii toho slova. Takýto hráč dostal od trénera slobodu pohybu na ihrisku a jeho dôveru, že ho nesklame. Až vtedy mohol naplno prejaviť, čo v ňom je. Nielen v oblasti technického vybavenia, kondície, ťahu na bránu, obrany a opätovným zakladaním útoku po krídlach; ale mohol tak ukázať aj svoju futbalovú intuíciu, inteligenciu pri čítaní hry, periférne videnie a nos na gólové šance, kde stačí len priložiť nohu alebo hlavu do zakončenia.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite