Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Jána Štrassera: Cudzie nechceme, svoje si nedáme

.ján Štrasser .časopis .klub

Istého môjho známeho literáta pozvali do istej strednej školy. Ako to už býva, z literatúry sa debata stočila na politiku. Dokonca na zahraničnú. Amerika je zlá, povedali študenti. Prečo si to myslíte? spýtal sa môj známy. Diktuje celému svetu, povedal jeden. Vnucuje iným národom svoj spôsob života, povedala druhá.

Istého môjho známeho literáta pozvali do istej strednej školy. Ako to už býva, z literatúry sa debata stočila na politiku. Dokonca na zahraničnú. Amerika je zlá, povedali študenti. Prečo si to myslíte? spýtal sa môj známy. Diktuje celému svetu, povedal jeden. Vnucuje iným národom svoj spôsob života, povedala druhá. Vládnu tam nenásytní kapitalisti, ktorí bojujú v arabských krajinách, lebo chcú ich ropu, povedal tretí. Ameriku riadia Židia, povedal štvrtý. Musíme sa Amerike postaviť, povedal piaty, ten najzorientovanejší, a Rusko nám v tom pomôže.
Dobre, povedal môj známy, ak je pre vás Amerika taká strašná krajina, musíte jej to rázne dať najavo. Ako prvé odíďte z fejsbúku. Prestaňte si sťahovať filmy, muziku, hry, a vôbec, celkom sa odpojte od internetu, na ktorom visíte od rána do večera a niektorí až do ďalšieho rána. Ale to nestačí: zahoďte laptopy, tablety, mobily. A ak to všetko o tej zlej Amerike myslíte vážne, buďte dôslední: vyzlečte si džínsy a vypľujte žuvačky. Lebo to všetko vymysleli tí zlí Američania, viete?
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite