Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ušami Michala Kaščáka

.michal Kaščák .časopis .osobnosti

Niektoré dobromyseľne sa tváriace výmysly sú hrozné. Napríklad to pípanie, keď zabudnete vypnúť svetlá na aute. Keďže sa mi to stávalo pravidelne a napájacie káble som mal stále poruke, táto vymoženosť

Niektoré dobromyseľne sa tváriace výmysly sú hrozné. Napríklad to pípanie, keď zabudnete vypnúť svetlá na aute. Keďže sa mi to stávalo pravidelne a napájacie káble som mal stále poruke, táto vymoženosť  ma potešila.
Zvykol som si a pekne sa mi to vrátilo: pri parkovaní v hluku som svetlá nechával zapnuté ešte častejšie, nehovoriac o tom, že sa auto začalo so  mnou pohrávať a občas zapípalo, občas nie. V konečnom dôsledku je to tak ako predtým, aj keď teraz sa nemusím cítiť previnilo a všetko zvalím na techniku. Podobných zlepšovákov je veľa, niekedy mám pocit, že nám stroje budú pípať všetko, my pozabúdame, že máme aj hlavu, pričom občas si z nás vystrelia ako to moje auto. Podobné je to s rôznymi upozorneniami. Napríklad nápis Obsahuje horúcu tekutinu na pohári, keď si kúpite horúci čaj. V Amerike sa údajne za takéto blbosti ľudia súdia a vďaka tomu upozornenia pribúdajú na celom svete. A keď čaj s nápisom Pozor horúce vychladne, to nie je na súd? Ten šok!
Predstavujem si žalobu od zábudlivca, ktorý si nechá v chladničke splesnivieť maslo, na ktorom je nápis Čerstvé maslo. Označenie napriek bujnejúcej zeleni nepustí, dotyčný to zje a pol dňa strávi na záchode, prípadne pol mesiaca v nemocnici. Nie je to nebezpečné a vysoko nekorektné? A čo štyri týždne rozmrazený Mrazený losos? Zvýraznené kalórie na potravinách – pomôcka vychovávajúca dobrých matematikov a potravinových neurotikov. Je jedenásť hodín a predstavte si, už som zjedol 47 % dennej dávky kalórií, to je katastrofa! Podobným vynálezom je aj nový zákon o mládeži. Už mám dosť rokov, takže viem, že alkohol škodí – najviac mi však chutil v čase silných protialkoholických manévrov na braneckom zájazde na gymnáziu. Čo urobí štrnásťročný potomok ateistov, keď bude chcieť ísť na Vianoce na polnočnú? Alkohol sa v kostole podáva, preto by mali byť medzi povinnými nahlasovačmi aj farári. Podobne ako na pípanie strojov sa podobnými zákonmi učíme spoliehať sa vo všetkom na zásahy štátu – a ten si (z) nás tak bude môcť „strieľať“ jedna radosť. My sa za odmenu budeme mať na čo vyhovárať . Alebo nie? Už sa dostávam inde, preto najlepším nápadom je okamžite článok ukončiť.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite