Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(21. – 27. 4. 2008)

.do pozornosti
(21. – 27. 4. 2008)

DIVADLO ANJELI VŠEDNÉHO DŇA
PONDELOK 21. APRÍL
V Štúdiu SND v Bratislave bude v pondelok hosťovať Slovenské komorné divadlo z Martina s hrou Michala Viewegha Anjeli všedného dňa. V réžii Doda Gombára hrajú Ján Kožuch, Marek Geišberg, Lucia Jašková a ďalší skvelí martinskí herci. Osudy učiteľa autoškoly, mladej vdovy a samovraha sa stretnú v jednom bode….

FESTIVAL JEDEN SVET
UTOROK – ŠTVRTOK 22 .– 24. APRÍL
Kníhkupectvo a antikvariát Pod vŕškom v spolupráci s Nitrianskou galériou premiérovo organizujú miestnu verziu medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov o dodržiavaní ľudských práv s názvom Jeden svet. Okrem filmov môžete absolvovať napríklad aj besedu s etnologičkami Janou Belišovou a Zuzanou Mojžišovou.

HUDBA BASHAVEL
STREDA - PIATOK 23. - 25. APRÍL
V súbore Bashavel sa stretava combalista Marcel Comendant, huslista Stanislav Palúch, klavirista Klaudius Kováč, kontrabasista Róbert Ragan a bubeník Peter Solárik. Ich hudba sa vznáša ponad krajiny džezu, východoeurópskeho folklóru až kdesi k bluegrassu. V stredu zahrajú v banskobystrickom Barbakane, vo štvrtok v bratislavskom Štúdiu 12 a v piatok v Jazzfeste v Brne.

HUDBA UŽ JSME DOMA
STREDA 23. APRÍL
Kapela Už Jsme Doma je doma všade, kam príde. V stredu navštívia Subclub pod bratislavskou hradnou skalou, kde nakrájajú svoj povestný „punkový nárez“. Pred vlajkovým člnom českého undergroundu, ktorému ešte stále velí autor, spevák a frontman Miroslav Wanek, vystúpi domáci Hvozd.

HUDBA VEĽKÝ ZBOR DONSKÝCH KOZÁKOV
STREDA 23. APRÍL
V Bratislave sa opäť zastaví Veľký zbor donských kozákov,  ktorý pozostáva z významných ruských emigrantov a ich potomkov žijúcich na Západe. V Novom evanjelickom kostole na Legionárskej ulici zaznejú v ich podaní duchovné a ľudové piesne venované blížiacej sa pravoslávnej Veľkej noci. Christos voskres!

HUDBA T-MOBILE JAZZ V ARÉNE
ŠTVRTOK 24. APRÍL
V sérii koncertov džezového gitaristu a skladateľa Matúša Jakabčica a jeho hostí pokračuje bratislavské Divadlo Aréna. Tentoraz hosťujú maďarský Kornél Fekete-Kovács Quintet a česko-slovenský Štepán Markovič Saxtet, kde hrajú štyria saxofonisti (Markovič, Tariška, Fraš a Čtveráček) a jedna saxofonistka (Markéta Smejkalová).

KAFÉ SCHERZ DANIEL HEVIER A NU FOLDER
STREDA A ŠTVRTOK 23. A 24. APRÍL
Aj Daniel Hevier má nos na zaujímavých hostí. Vo štvrtok si do Kafe Scherz na bratislavských Palisádach pozval na diskusiu cestovateľa a technika Juraja Kuniaka, ktorý bude hovoriť o komunikácii prostredníctvom poézie i telefónov. Večer predtým, teda v stredu bude v Scherzi hrať kapela Nu Folder (Peter Lipa ml., Svetlana Rymarenko a Umelec)

DIVADLO FEMME FATALE
ŠTVRTOK 24. APRÍL
Dobrý deň, srdečne vás pozývame na premiéru novej inscenácie Femme fatale (Osudová žena), ktorá sa uskutoční vo zvolenskom DK Železničiarov. Toto predstavenie je autorskou inscenáciou herečiek nášho divadla, ktorá ponúka pestrú mozaiku predstáv a úvah o ženách a ženstve. Vaše banskobystrické Divadlo z Pasáže.

OPERA BORIS GODUNOV
PIATOK 25. APRÍL
Slovenské národné divadlo v Bratislave čaká ďalšia premiéra. Ľudovú hudobnú drámu Modesta Petroviča Musorgského v štyroch dejstvách s prológom hudobne naštudoval dirigent Stefan Lano, režíroval ho Marián Chudovský a na scéne Jozefa Cillera budú v hlavnej úlohe alternovať Peter Mikuláš a Sergej Kopčák.

FESTIVAL MULTIPLACE
PIATOK – NEDEĽA 25. – 27. APRÍL
Na konci týždňa odštartuje na niekoľkých miestach Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, ale i v Berlíne, Glasgowe či Reykjavíku medzinárodný multižánrový virtuálno-reálny festival Multiplace. Viac podrobností o programe na žilinskej Stanici, v nitrianskej a trnavskej galérii, v Košiciach, Báhoni i Bratislave nájdete na www.multiplace.sk.

HUDBA MORCHEEBA
SOBOTA 26. APRÍL
V bratislavskej Incheba Expo Aréne vystúpi anglická skupina Morcheeba, ktorá pre svojich skalných pripravila kvalitnú porciu triphopu, funku a blues, zahaleného do melancholických melódií. Hoci speváčka Skye už s bratmi Paulom a Rossom Godfreyovcami neúčinkuje, jej nástupkyňa Manda tiež vie s hlasom čarovať. 

KINO PARÍŽ
Paríž je príbehom Parížana, ktorý sa ocitol v novej životnej situácii a tá mu dáva nový a odlišný pohľad na ľudí, čo stretáva, na svoj život i životy ľudí okolo seba a na celé mesto. Prečo človek zistí, ako miluje život, až keď ho stráca?
Paris (Franc., 2008)
Réžia: Cédric Klapisch. Hrajú: Romain Duris, Juliette Binoche, Albert Dupontel

KINO PERSEPOLIS
Jeden z najúspešnejších románov a prvý iránsky autobiografický komiks v histórii prichádza na filmové plátna. Film opisuje detstvo a dospievanie v Iráne počas islamskej revolúcie a vojny s Irakom, videné očami desaťročného dievčatka.
Persepolis (Fran./USA, 2007)
Réžia: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite