Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .hudba

HUDBA RARA AVIS
STREDA 27. FEBRUÁR
V stredu vystúpi v bratislavskom Subclube rocková skupina Rara Avis. Jej momentálni členovia Daniel a Starchoc plánujú po koncerte dlhšiu pauzu, lebo sa chystajú ísť do Prahy nahrávať platňu. Ako predkapela zahrajú The Infants.

VÝSTAVA ČESKÉ A SLOVENSKÉ SKLO V EXILE
STREDA – NEDEĽA 27. FEBRUÁR – 2. MAREC
Vo výstavných priestoroch SNG v Esterházyho paláci v Bratislave uprostred týždňa otvoria výstavu České a slovenské sklo v exile. Je to aktualizovaná verzia výstavy diel českých a slovenských umelcov žijúcich v zahraničí, ktorú pripravila medzinárodne uznávaná kurátorka Sylva Petrová.

ŠTVRTKY DANIELA HEVIERA BALADA O JOŽINKOVI
ŠTVRTOK 28. FEBRUÁR
V Kafe Scherz na bratislavských Palisádach bude večer tentoraz patriť spomienkam na  osobnosť a tvorbu Joža Urbana. Najprv Divadlo na kolesách uvedie pesničkovo-poetickú koláž z Urbanových textov a básní a druhú polovicu večera naplnia rozprávaním Ján Litvák a Marián Kubica.

PECHA KUCHA VOLUME 1
ŠTVRTOK 28. FEBRUÁR
V hoteli Kyjev v Bratislave sa prvýkrát zídu poprední slovenskí architekti, dizajnéri a výtvarní umelci naživo, aby o svojich projektoch diskutovali japonským štýlom zvaným pecha kucha. Každý projekt bude predstavený premietnutím dvadsiatich obrázkov trvajúcich maximálne dvadsať sekúnd.

HUDBA SEDEM SĹNK

ŠTVRTOK 28. FEBRUÁR
Nezávislé hudobné vydavateľstvo Slnko Records, za ktorým stoja Dano Salontay a Šina zo skupiny Longital (ex-Dlhé Diely), oslávi sedem rokov svojej existencie. V bratislavskom Soniclabe zahrá Ján Boleslav Kladivo niečo zo svojho nového albumu, o afterparty sa postarajú Anti&Peal.

FESTIVAL MAXIMUM BLACK FESTIVAL
ŠTVRTOK 28. FEBRUÁR
Maximálne čierny festival vo viedenskej Arene prinesie americkú muziku, ktorú v našich končinách tak často nepočuť. Tak huslista a spevák Owen Pallett so skupinou Final Fantasy, ako aj projekty Deerhoof, Six Organs of Admittance, Dirty Projectors a Frog Eyes radi  experimentujú so živými nástrojmi i elektronikou.

FESTIVAL FILMOVÝ FESTIVAL AZYL 2008
ŠTVRTOK – SOBOTA  28. FEBRUÁR – 1. MAREC
Koniec týždňa bude v bratislavskom kine Tatra patriť tohtoročnému vydaniu festivalu krátkometrážnych filmov Azyl. Záujemcovia o filmové miniatúry uvidia hrané i animované, minútové i päťminútové filmy z rôznych krajín sveta, videodenníky i premiéry niekoľkých slovenských „kraťasov“.

VÝSTAVA INTÍMNY ŽIVOT GENERÁLA ŠTEFÁNIKA
PIATOK 29. FEBRUÁR
Zaujímavú výstavu pripravila pre svojich návštevníkov žilinská Stanica. Vďaka spolupráci talianskeho výtvarníka Cristiana Bertiho a rezbárov z Rajeckej doliny vznikla výstava, ktorej súčasťou je okrem iného video, zaznamenávajúce rozhovor s vnukom Štefánikovej talianskej snúbenice Giuliany Benzoni.

DIVADLO PLEŠATÁ SPEVÁČKA
SOBOTA 1. MAREC
V prvý marcový deň bude v Novej budove SND v Bratislave hosťovať Divadlo J. Palárika z Trnavy s novým naštudovaním hry Plešatá speváčka od Eugena Ionesca. V dramaturgii Martina Gazdíka a réžii Viktora Kollára uvidíte čoraz aktuálnejšiu tragikomédiu o zlyhávaní komunikácie medzi ľuďmi.

KINO SATURNO CONTRO
Po úspechu filmu Okno naproti nakrútil Ferzan Ozpetek, turecký režisér pôsobiaci v Taliansku, ďalší komorný príbeh zo súčasnosti. Skupina štyridsiatnikov rieši svoje problémy na spoločnej večeri.
Saturno Contro (Ta.l, 2007)
Réžia: Ferzan Ozpetek. Hrajú: Pierfrancesco Favino, Margherita Buy, Stefano Accorsi

KINO NO COUNTRY FOR OLD MEN
Nový film bratov Coenovcov. Tommy Lee Jones a Woody Harrelson, púšť neďaleko Rio Grande, kopa mŕtvol, hromady heroínu a dva milióny dolárov v kufri. Čierny humor, ktorý si vyslúžil osem nominácií na Oscara.
No Country For Old Men (USA, 2007)
Réžia: Ethan & Joel Coen. Hrajú: Tommy Lee Jones, Woody Harrelson, Javier Bardem

KINO VÁCLAV
Film o dedinskom hlupáčikovi Václavovi v podaní Ivana Trojana má bližšie k dráme ako ku komédii. Václav svoju žiarlivosť k bratovi rieši tak nešťastne, že sa dostane do väzenia, z ktorého ho môže dostať len amnestia.
Václav (ČR, 2007)
Réžia: Jiří Vejdělek. Hrajú: Ivan Trojan, Jan Budař, Emília Vášáryová
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite