Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.do pozornosti

.vladimír Potančok .časopis .ostatné

.do pozornosti(18. – 24. 2. 2007)

.do pozornosti
(18. – 24. 2. 2007)

WORKSHOP PRÁCA A OSLAVA
UTOROK – SOBOTA 19. – 23. FEBRUÁR
Týždňový workshop minútových videí pre stredoškolákov a ľudí do dvadsať rokov s názvom TheoneminutesJr. sa bude konať na žilinskej Stanici. Vo štvrtok prácu filmárov preruší oslava desiateho výročia prvej akcie občianskeho združenia Truc sphérique, na ktorej zahrá o. i. hudba projektu AfterPhurikane.

HUDBA HRATISLAVA HOT SERENADERS
STREDA 20. FEBRUÁR
Prvý oficiálny koncert Bratislava Hot Serenaders, špičkového swingového orchestra z juhozápadu Slovenska, si budú môcť ctení obyvatelia a obyvateľky mesta Banská Bystrica vypočuť v Estrádnej sále European Culture Center (bývalý Dom kultúry). Pán kapelník Juraj Bartoš všetkých srdečne pozýva!

BESEDA ŠTVRTOK DANIELA HEVIERA
ŠTVRTOK 21. FEBRUÁR
V Kafe Scherz na bratislavských Palisádach sa odohrá ďalší Štvrtok Daniela Heviera. Na tému „To hlboké a tiché – to, čo má meno psyché“, čiže o duši, budú s hostiteľom besedovať psychiatrička Jana Vránová a psychologička Zlatica Bartíková. V programe zaznejú aj „dušepiesne“ Daniela Heviera.


HUDBA THE CURE
ŠTVRTOK 21. FEBRUÁR
Britská skupina The Cure patrí k tzv. kultovým – svedčia o tom ich koncerty, vždy vypredané vernými fanúšikmi. Robert Smith, Porl Thompson a Simon Gallup, doplnení o bubeníka Jasona Coopera, si budú vo štvrtok večer obzerať šnúrky na topánkach v športovej hale pražského Výstaviska.


HUDBA ALEXANDER RAHBARI
ŠTVRTOK – PIATOK 21. – 22. FEBRUÁR
Do koncertnej siene Slovenskej filharmónie v Bratislave príde hosťovať Alexander Rahbari, významný iránsky huslista a dirigent, žijúci v európskom exile. Pod jeho taktovkou zaznie Pucciniho symfonická predohra, Talianska symfónia Felixa Mendelssohna Bartholdyho a Talianske capriccio Petra Iľjiča Čajkovského.
 

DISKUSIA FEBRUÁR 1948
PIATOK 22. FEBRUÁR
Šesťdesiat rokov po „Víťaznom februári“ budú o tom, či je to už len minulosť, alebo ešte stále aj aktuálna hrozba v Pálffyho paláci na Zámockej ulici v Bratislave diskutovať Peter Zajac, László Öllős, Tomáš Zálešák a Vladimír Palko. Otázky im bude klásť a celú debatu bude viesť šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb. Diskusia sa začína o 17. hodine.


PÁRTY NOC REKLAMOŽRÚTOV
PIATOK 22. FEBRUÁR
Pre tých, ktorým sa mália reklamy v televízii a chcú ich vidieť ešte viac, je určená špeciálna noc „reklamožrútov“. Po dlhšej prestávke sa vracia do Bratislavy celonočné podujatie, na ktorom si budete môcť pozrieť reklamy aj od renomovaných režisérov a pritom sa zabaviť na koncerte Tiny alebo na diskotéke.


FESTIVAL ANIMESHOW
SOBOTA 23. FEBRUÁR
Po úspechu vlaňajšieho podujatia pre milovníkov fantasy sa tohto roku uskutoční v Bratislave prvý ročník medzinárodného festivalu AnimeSHOW.  Milovníci komiksov, mangy, počítačových hier, sci-fi a fantasy si tam môžu pozrieť filmy, zúčastniť sa na odborných prednáškach alebo si zasúťažiť v rôznych sekciách.


KINO ČIERNA KRV
Napínavý príbeh ropného magnáta z konca 19. storočia, ktorý podniká v oblasti Nového Mexika. Hlavný hrdina sa v túžbe po majetku dopúšťa mnohých špinavostí a hriechov, ktoré skôr či neskôr budú odhalené. Osem nominácií na Ocara.
 There Will Be Blood (USA, 2007)
Réžia: Paul Thomas Anderson. Hrajú: Daniel Day-Lewis, Martin Stringer, Ciarán Hinds


KINO WALK HARD: THE DEWEY COX STORY
Komédia o úspechoch i pádoch vymysleného excentrického hudobníka Deweyho Coxa. História americkej pop-music v kocke, parodujúca svojrázne pravidlá šoubiznisu. Užitočné pre tých, ktorí sa plánujú stať superhviezdou.
Walk Hard: The Dewey Cox Story (USA, 2007)
Réžia: Jake Kasdan. Hrajú: John C. Reilly, Jena Fischer, Angela Kinsey


KINO 40 MM ZÚRIVOSTI
Ešte jedna paródia, tentoraz na kriminálne trilery. Bývalý stolnotenisový šampión je poverený vládou infiltrovať podsvetie, zúčastniť sa na ilegálnom svetovom turnaji a zneškodniť jeho organizátora, obávaného zločineckého bosa.
Balls of Fury (USA, 2007)
Réžia: Robert Ben Garant. Hrajú: Dan Fogler, Christopher Walken, George Lopez


KINO RÍŠA HRAČIEK
Predavačka Molly a jej excentrický šéf Pán Magorium kraľujú magickému hračkárstvu, kde hračky žijú svojím životom a prežívajú vlastné príbehy. Jedného dňa sa Pán Magorium rozhodne prenechať svoj dobre zabehaný obchod Molly... 
Mr. Magoriums Wonder Emporium (USA, 2007)
Réžia: Zach Helm. Hrajú: Natalie Portman, Dustin Hoffman
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite